Skip to content

Αισιοδοξία και μήνυμα ενότητας από το Βόλο

της Βάσως Βεγίρη

v.vegiro@underwriter.gr

Μια διαφορετική άποψη, αισιόδοξη αλλά και στηριζόμενη σε σχεδόν τρεις δεκαετίες πείρας και εμπειρίας της ελληνικής – και όχι μόνο – ασφαλιστικής αγοράς, μοιράζεται μαζί μας από τον Βόλο η δημιουργός και επικεφαλής του ασφαλιστικού πρακτορείου και δικτύου «K-Insurance», κα. Αναστασία Κουρτίδου, ανατρέποντας τις κατά κανόνα «γκρίζες» και απαισιόδοξες προβλέψεις μεγάλου αριθμού επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς για το 2017, εξαιτίας των πρόσθετων ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων του κλάδου.

Καταρχάς, όσον αφορά το ασφαλιστικό «μέτωπο», επειδή όπως σημειώνει δεν έχει επί της ουσίας ξεκαθαριστεί ακόμη τι πραγματικά θα συμβεί, η ίδια θεωρεί πως οι όποιες εξελίξεις θα κινηθούν τελικά σε λογικά πλαίσια και υπενθυμίζει ότι οι παλιοί επαγγελματίες του κλάδου, με πολλά χρόνια στο Ταμείο, ήδη αυτή τη στιγμή πληρώνουν αρκετά χρήματα, καθώς έχουν ανελιχθεί σε υψηλές ασφαλιστικές βαθμίδες.

Όσο για το φορολογικό, σαφώς συμμερίζεται την ανάγκη μικρότερης φορολόγησης – δεν θεωρεί ούτε λογικό, ούτε και ηθικό να υπάρχει τόσο υψηλή φορολογία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – αλλά σίγουρα όπως σημειώνει από την άλλη πλευρά «δεν μπορούμε να καθήσουμε ούτε με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε και να σταματήσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να παλέψουμε. Θα σύστηνα υπομονή και πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις. Οι άνθρωποι, που θέλουν να δουλέψουν, θα πρέπει να δουλέψουν και παρά τις όλες τις αντιξοότητες, πιστεύω ότι κάτι θα γίνει στο τέλος, στην Ελλάδα εξάλλου πάντα κάτι γίνεται».

Η οικονομική κατάσταση σαφώς, επισημαίνει η συνομιλήτριά μας, δεν είναι καλή, αλλά αν πάνε έστω λίγο καλύτερα τα πράγματα, όλα θα αναπτυχθούν και θα κινηθούν στην σωστή κατεύθυνση. Μια καλή πορεία θεωρεί ότι είναι εφικτή μέσα από σωστή καθοδήγηση από πεπειραμένους μάνατζερς, καλές επιλογές και συνεργασίες με καλές εταιρείες.

Το γνωστό ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», όπως μας επισημαίνει σχετικά, πιστεύει πως πρέπει να γίνει επιτέλους πραγματικότητα και η ίδια «βλέπει» τον κλάδο να κινείται προς συνενώσεις ομάδων ασφαλιστών υπό την εποπτεία μεγαλύτερων μονάδων. Η ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης, που διαπιστώνει εξάλλου πλέον στον Έλληνα πολίτη, αποτελεί για την κα.Κουρτίδου έναν ακόμη λόγο αισιοδοξίας.

Η επιλογή καλών και αξιόπιστων εταιρειών αποτελεί επίσης άλλη βασική αρχή και προτεραιότητα για την ίδια και το δίκτυο της «K-Insurance», που αριθμεί 120 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, και στην κατεύθυνση αυτή δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συνεργάζεται με εταιρείες ΕΠΥ και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, μια πολύ «φρέσκια» διαπίστωση της ιδίας από την αγορά του Βόλου – και όχι μόνο – όσον αφορά τον απολογισμό της ασφαλιστικής αγοράς για το 2016: ότι ναι μεν με το κλείσιμο της περσινής χρονιάς (2016) και την έναρξη της νέας (2017) βλέπει να έχουν πέσει αρκετά τα νούμερα, κυρίως λόγω της οικονομικής στενότητος των ασφαλιζομένων, αλλά οι εταιρείες χαμηλού ασφαλίστρου έκαναν μικρότερα νούμερα, σε αντίθεση με όσες διατηρούν ένα πιο σωστό και λογικό ασφάλιστρο που πήγαν καλύτερα (η διαπίστωση-συζήτηση αφορά γενικούς κλάδος, πυρός και αστικές ευθύνες).

Το κομμάτι της Υγείας παρέμεινε σύμφωνα με την κα.Κουρτίδου στα ίδια επίπεδα και συνολικά η «K-Insurance, Κουρτίδου Αναστασία & Σια ΟΕ» κατέγραψε άνοδο μεγεθών και ποσοστών το 2016, με την κύρια δραστηριότητά της στους γενικούς κλάδους, καθώς και στους τομείς Ζωής και Υγείας, ο οποίος όπως μας επισημαίνει «είναι αυτός που κινείται».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *