Skip to content

Ηλεία: “Ο κλάδος Υγείας είναι το φαινόμενο του αύριο, του μεθαύριο και των επομένων ετών”

[box]”Αυτό χρειάζεται η επαρχία αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ανθρώπους που θα έρθουν και θα στελεχώσουν τα γραφεία, το agency, και θα ασχοληθούν επαγγελματικά, όχι ανθρώπους που θα ανοίξουν ένα πρακτορείο και θα έχουν περιορισμένη γνώση για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της νέας εποχής”: Παύλος Βούρτσης, δόκιμος Διευθυντής Ομάδας, Εθνική Ασφαλιστική [/box]

της Βάσως Βεγίρη

(v.vegiri@underwriter.gr)

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές – ιδιαίτερα η φονική πυρκαγιά του 2007 – και οι συνακόλουθες δριμύτατες πλημμύρες έχουν αναγάγει την Ηλεία την τελευταία δεκαετία σε μία από τις πλέον πολύπαθες περιοχές της χώρας. Λόγω του ότι τα έντονα φυσικά φαινόμενα-θεομηνίες των τελευταίων ετών, όπως επισημαίνει ο ασφαλιστικός σύμβουλος και δόκιμος Διευθυντής Ομάδας της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Πύργο, κ.Παύλος Βούρτσης, προκάλεσαν καταστροφές κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και καλλιέργειες, δεν υπήρξε σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις ασφαλιστικές εταιρείες, ούτε και παύση κάλυψης για νέους πελάτες, όπως έγινε λ.χ πρόσφατα στα Ιωάννινα μετά τον σεισμό.  Αντιθέτως φαίνεται να αύξησαν, έστω και λίγο, το ενδιαφέρον των κατοίκων για ασφαλιστική κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών. Αυξημένο είναι επίσης το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής για προγράμματα Υγείας, παρά την έλλειψη τοπικών δομών ιδιωτικής ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας. (Κεντρική φωτό: Αρχαία Ολυμπία)

Ο κλάδος Ζωής και Υγείας κλείνει φέτος για την Εθνική Ασφαλιστική στην Ηλεία, σύμφωνα με τον κ.Βούρτση, με άνοδο της τάξης του 30%. Κατά τον ίδιο,  έχει  αυξηθεί το ενδιαφέρον κόσμου για ασφαλίσεις Υγείας και για τα Συνταξιοδοτικά προγράμματα. Οι μαύροι κωδικοί, που δε λείπουν και από την Ηλεία, σταδιακά θα εκλείψουν, λόγω του ότι όπως εκτιμά η αγορά οδεύει προς ενίσχυση του κλάδου Ζωής και Υγείας. Για την ενίσχυση της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς ο κ.Βούρτσης θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε συνεργασία με το τοπικό ιατρικό δίκτυο πρωτοβάθμιας ασφαλιστικής κάλυψης Υγείας, δεδομένου μάλιστα ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία (τα κοντινότερα βρίσκονται σε Πάτρα και Αθήνα), ούτε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι επειδή η εποχή αλλάζει, η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους και δυστυχώς η επαρχία δεν έχει τέτοιους και υστερεί και από ενημέρωση:

Πύργος Ηλείας
Πύργος Ηλείας

“Αυτό χρειάζεται η επαρχία αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ανθρώπους που θα έρθουν και θα στελεχώσουν τα γραφεία, το agency, και θα ασχοληθούν επαγγελματικά, όχι ανθρώπους που θα ανοίξουν ένα πρακτορείο και θα έχουν περιορισμένη γνώση για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της νέας εποχής”.

Μεγάλα περιθώρια και ανάγκη βελτίωσης της ασφαλιστικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής διαπιστώνει και η ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια κα.Τατιάνα Ηλιοπούλου, υπεύθυνη του Γραφείου Αθανάσιος Ηλιόπουλος και ζητεί να τηρούνται οι εξαγγελθέντες από τις εποπτικές αρχές έλεγχοι στον κλάδο του αυτοκινήτου και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς των τραπεζών. Δραστηριοποιούμενη η ίδια και στον κλάδο περιουσίας, διαπιστώνει ότι και οι επιχειρήσεις προβαίνουν μόνο στις υποχρεωτικές εκ του νόμου ασφαλίσεις και αυτό μόνο εάν έχουν δανειοδοτήσεις. Μας ενημερώνει, δε, για μια πρόσθετη μελανή «πινελιά» στην τοπική οικονομία, το κλείσιμο τουλάχιστον 40 καταστημάτων στον κεντρικό δρόμο της Ερμού το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης και οικονομικής στενότητος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ασφαλιστικός πράκτορας, κ.Ιωάννης Κασιμάτης, που συνεργάζεται κυρίως με την Allianz, διαπιστώνει ότι οι θεομηνίες των προηγουμένων ετών έχουν ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση και ζήτηση του τοπικού πληθυσμού, σε σύγκριση τουλάχιστον με παλαιότερα, και αναφέρει επίσης σημαντική αύξηση της παραγωγής στον κλάδο Υγείας μετά το 2010-2011, χωρίς πάντως να έχει επιτευχθεί ακόμη επιστροφή στις παλιές πολύ καλές εποχές του 2004.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *