Skip to content

Ημέρα Ασφάλισης 2017: Μια πρόγευση της μεγάλης διοργάνωσης

3 σε 1 +1, συνέδρια, θα περιλαμβάνει το μεγάλο ασφαλιστικό forum που διοργανώνει φέτος στο Ζάππειο η ΕΑΕΕ με θέμα «Η νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς» και αφορμή, βεβαίως, την Ημέρα Ασφάλισης – παραδοσιακά η 11/11 κάθε έτους. Φέτος επειδή η “Ημέρα” πέφτει Σάββατο, ο εορτασμός θα γίνει μια μέρα πριν, δηλαδή μεθαύριο Παρασκυεή 10 Νοεμβρίου.

Τρεις εκδηλώσεις θα «τρέχουν» παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ζαππείου, από τις 16.30 έως τις 18.30 το βράδυ, για να καταλήξουν στη συνέχεια σε μια κεντρική, στην οποία α) θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα των προηγουμένων και β) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας κοινού με θέμα την ιδιωτική ασφάλιση – πολύ πιθανό να κλέψουν την παράσταση. Την παύση των εργασιών θα κηρύξει με την δική του ομιλία, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Μαζαράκης. Όλα αυτά θα λάβουν χώρα ως τις 20.30, οπότε και η μεγάλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με ένα cocktail – δείπνο για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ΕΑΕΕ έχει συντάξει ένα πυκνό και φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο να παραχθεί ουσία – είναι σίγουρο ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδήσεις, θα πραγματοποιηθεί ευρεία ζύμωση και ανταλλαγή απόψεων,  θα στηθούν “πηγαδάκια”, που θα απασχολήσουν την αγορά για αρκετό καιρό μετά.

Όσοι φτάσουν πριν τις 16.30 θα έχουν την ευκαιρία να πιούν έναν απογευματινό καφέ και στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια από τις τρεις ενότητες θα παρακολουθήσουν:

Α) Αυτή με αντικείμενο την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και υπότιτλο «Επίκεντρο ο Καταναλωτής», με τους Προέδρους των τεσσάρων σωματείων (ΕΑΔΕ – Λύχρου, ΠΣΑΣ – Λελεδάκης, ΠΣΣΑΣ – Γαβαλάκης, ΣΕΜΑ – Ξηρογιαννόπουλος) και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου στο πάνελ, και με συντονιστή έκπληξη τον Γενικό Διευθυντή της Groupama Φοίνιξ, Χρήστο Κάτσιο.

Β) Αυτή με αντικείμενο τις ασφαλιστικές εταιρείες και υπότιτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές», με τους CEO AXA Ερ. Μοάτσο και Interamerican Γ. Καντώρο, στο πάνελ, και με συμμετοχή – έκπληξη τον Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας (ενδιαφέρον με ποιες αγορές μας κατατάσσει η Microsoft), Θ. Μιχαλόπουλο. Συντονιστής ο Δρ. Χρ. Σαρδελής, Πρόεδρος Εθνικής Ασφαλιστικής.

Γ) Αυτή με αντικείμενο τον καταναλωτή και υπότιτλο «Βασική αρχή, η προστασία του» και πάνελ με τον Υποδιοικητή της ΤτΕ, Θ. Μητράκο, τον Γεν. Γραμματέα του ΟΠΕΜΕΔ ( Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών), Ν. Κανελλόπουλο και τον Επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λ. Ζαγορίτη. Συντονίστρια η CEO Allianz κ. Φιλίππα Μιχάλη.

Η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης κυρία Αντωνάκη θα συντονίσει την τελευταία ενότητα της Ημέρας, στην οποία θα έχουν ισότιμη και ισοβαρή παρουσία και οι τρεις βασικοί άξονες της ασφαλιστικής αγοράς: εταιρείες, διαμεσολάβηση, πελάτης.

Τεχνολογία και ψηφιοποίηση, προσαρμογή στην νομοθετική και κανονιστική καταιγίδα, αναδυόμενοι κίνδυνοι και καταναλωτικές απαιτήσεις, είναι κάποιες από τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Η διαμεσολάβηση από την άλλη, έχει να αφομοιώσει σειρά κοινοτικών παρεμβάσεων (η IDD είναι μόνο μία) και προϊόντων (PRIIPs), που τροποποιούν την λειτουργία σε καθημερινή βάση. Οι διαδικασίες επαναπιστοποίησης καταλαμβάνουν επίσης χώρο στην ατζέντα της ενώ το ενιαίο μητρώο σίγουρα θα βοηθήσει να ξεχωρίσουν οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές.

Πώς προστατεύεται ο πελάτης από το νέο θεσμικό πλαίσιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει η ασφαλιστική αγορά για τον ίδιο σκοπό, (μια από αυτές και η συμφωνία με τον ΟΠΕΜΕΔ, διαβάστε εδώ) είναι τέλος, ζητήματα που αφορούν τον καταναλωτή της ασφάλισης.

Νωρίτερα την ίδια μέρα

Πρόγευση από τα βασικά ευρήματα της έρευνας θα έχει την ευκαιρία να πάρει νωρίτερα την ίδια μέρα ο κλαδικός (και όχι μόνο ) Τύπος, στην συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, παρουσία του Προέδρου της ΕΑΕΕ Δημήτρη Μαζαράκη και του Προέδρου της MRB Δημήτρη Μαύρου, στην Ξενοφώντος. Ο κ. Μαύρος, και το πρωί αλλά και αναλυτικότερα στο κεντρικό συνέδριο αργότερα, θα προσφέρει μια γενική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, έτσι όπως αποτυπώνεται στις έρευνες και στη συνέχεια, θα παρουσιάσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των ασφαλιστών. Μεταξύ άλλων θα δούμε πώς αντιλαμβάνεται την ιδιωτική ασφάλιση ο καταναλωτής αλλά και πώς θα ήταν καλύτερο, ως αγορά, να του μιλάμε,  προκειμένου να κερδίσουμε την προσοχή και την εμπιστοσύνη του.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *