Skip to content

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Exin για να σώσει το deal με την Εθνική

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου site www.re-insurance.com, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, o Matt Fairfield, επικεφαλής του Exin Group επιδίδεται αυτή τη στιγμή σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει την συμφωνημένη εξαγορά της Εθνικής πριν τις 28 Μαρτίου, οπότε και λήγει επίσημα η προθεσμία κατάθεσης του φακέλου εξαγοράς.  Για το σκοπό αυτό πραγματοποιεί συνομιλίες με αντασφαλιστικές μεταξύ των οποίων και οι Swiss Re & Munich Re.

To δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι η εξαγορά έναντι 720 εκ ευρώ συμφωνήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο με την βοήθεια των Goldman Sachs & Morgan Stanley, ωστόσο η οριστική διένεξη μεταξύ του Fairfield και του βασικού χρηματοδότη του, ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου John Calamos είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα, (ο Calamos ήδη  ζητά με αγωγές σε ΗΠΑ και Ολλανδία να του επιστραφούν περί τα 42 εκ ευρώ) και η Exin να αναζητά τώρα αγωνιωδώς νέο χρηματοδότη.

Επαφές έχουν ήδη γίνει με τις Munich Re, την εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών κεφαλαίων Apollo Global αλλά και μια νέα ασφαλιστική – επενδυτική κοινοπραξία, το  European Insurance Consolidation Group. Όπως επίσης και με την Swiss Re, η οποία ανήκει στην ομάδα των αντασφαλιστών της Εθνικής – η Εxin φαίνεται ότι επιδιώκει και μια αντασφαλιστική συμφωνία στην προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια ενώ τα κέρδη 2017 της Εθνικής Ασφαλιστικής (περί τα 75 εκ. ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα) θα πιστωθούν επίσης στο πακέτο της χρηματοδότησης, μαζί με αύξηση στην αποτίμηση των στοιχείων ενεργητικού της κατά 120 εκ. ευρώ.

Πηγή: https://www.re-insurance.com/manda/exin-in-talks-with-swiss-re-and-others-to-complete-eur720mn-ethniki-deal/612.article?adredir=1

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *