Skip to content

Νέος CEO Interamerican: Γιάννης Καντώρος

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το όνομα του νέου επικεφαλής της Interamerican, σε δύο μεγάλες διαδοχικές συναντήσεις με Στελέχη και Δίκτυο που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό η Διοίκηση της εταιρείας στην έδρα της, στην λεωφόρο Συγγρού, παρουσία του Προέδρου Uco Vegter.

Ο Γιάννης Καντώρος μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών, είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στη θέση του Γιώργου Κώτσαλου, η αποχώρηση του οποίου είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Γιάννης Καντώρος εισήλθε στην Interamerican (και στην ασφαλιστική αγορά) το 2000 έχοντας προηγουμένως εργαστεί σε πολυεθνικές όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Διευθυντής Μάρκετινγκ αρχικά, εξελίχθηκε σταδιακά σε  Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και ενάμιση χρόνο πριν ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών.

Είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και κατέχει Μεταπτυχιακό ΜΒΑ από το Cardiff Business School. Έχει ολοκληρώσει το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το Achmea Senior Leaders Program στο Bled School of Management.

Η αποχώρηση του Γιώργου Κώτσαλου, Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2004, ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Ο Γιώργος Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο. Στην ασφαλιστική βιομηχανία εισήλθε το 1976 και κατά τη διάρκεια της συνολικής πορείας του διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής ασφαλιστικών επιχειρήσεων για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. της ACHMEA εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα επιτεύγματα του Γιώργου Κώτσαλου κατά τη διάρκεια της θητείας του, σημειώνοντας ότι είχε σπουδαία αξία όχι μόνο για την εταιρεία στην Ελλάδα, την οποία κατηύθηνε με επιτυχία σε δύσκολες εποχές αλλά και για τον ενεργό ρόλο του, ως εκ των ηγετών των διεθνών δραστηριοτήτων Ομίλου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *