Skip to content

Υγεία και Περιφέρεια “βλέπει” για φέτος η Mega Brokers

Δυναμική εξόρμηση στον κλάδο Υγείας προωθεί και η Mega Brokers, άλλη μια κίνηση που επιβεβαιώνει ότι η αγορά «καλπάζει» προς αυτή την κατεύθυνση. Εντός μόλις ενός έτους βλέπει σύμπραξη με το Δημόσιο ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το 2017 στόχος είναι το χαρτοφυλάκιο Υγείας της εταιρείας να αποτελεί το 20% του συνολικού της τζίρου – από 13% φέτος. Τα πέντε τελευταία χρόνια το χαρτοφυλάκιο Ζωής της Mega έχει τετραπλασιαστεί και πέρυσι, σύμφωνα τον Διευθυντή του κλάδου Γιάννη Παππά, η εταιρεία κατείχε μια τις πρώτες θέσεις σε πέντε από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές.

Tα παραπάνω ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των ετήσιων βραβεύσεων που έγιναν την περασμένη Παρασκευή 10/3 στο Ποσειδώνιο. Προκειμένου να προωθήσει τον συγκεκριμένο κλάδο η εταιρεία δημιούργησε θέση Επιθεωρητή Ζωής (Ηλίας Βούλγαρης), αποστολή του οποίου είναι να βοηθήσει τους Συνεργάτες να εισχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο σε προγράμματα επενδυτικά, καθώς και σε προγράμματα υγείας και σύνταξης.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ και CEO Metlife Δημήτρη Μαζαράκη
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ και CEO Metlife Δημήτρη Μαζαράκη

Τα νέα για την Mega Brokers δεν σταματούν εδώ. Μέσα στη χρονιά θα μετακομίσει σε νέο ιδιόκτητο κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε «χωρίς ένα ευρώ δανεισμού» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, μάλιστα υπό την αποκλειστική επίβλεψη της συζύγου του Mr Mega, Χρύσας Τσίχλη, Αντιπροέδρου και Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας. Από το νέο στρατηγείο η Mega θα στρέψει το βλέμμα της στην Περιφέρεια με στόχο να αναπτύξει την παρουσία της σε όλη την Ελλάδα, αφού μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Με ιδιαίτερη επιτυχία όπως φαίνεται, μιας και η δεύτερη σε τζίρο μεσιτική στην Ελλάδα (η μεσιτική της Πειραιώς) παράγει, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Mega, κάτω από το ένα τρίτο του τζίρου της.

Το γραφείο της Βορείου Ελλάδος μάλιστα, πέρυσι επέδειξε θεαματικά αποτελέσματα: αύξηση 46% στα καθαρά εισπραχθέντα ασφάλιστρα, από 2,6 εκ σε 4,5 εκ ευρώ και αύξηση συνεργατών από 246 το 2015 σε 283 – εξ ου και η μεγάλη ξεχωριστή εκδήλωση βραβεύσεων για τους Συνεργάτες του βορρά, που έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Το βάρος τη φετινή χρονιά θα πέσει στις υποδομές του back office (500.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί στην τεχνολογική αναβάθμιση την τελευταία διετία) αλλά και στην εκπαίδευση, με αφορμή και το συντονισμένο άνοιγμα στα νέα προϊόντα ζωής και γενικών, στα οποία η Mega επιθυμεί να «εισέλθουν» όσοι περισσότεροι, από τους 1200 συνεργάτες που σήμερα απαριθμεί.

Τα μεικτά ετήσια ασφάλιστρα έφτασαν πέρυσι τα 50 εκ ευρώ και στόχος φέτος είναι να φτάσουν τα 70 εκ. Η εταιρεία απασχολεί 52 υπαλλήλους, η μισθοδοσία ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ και οι προμήθειες τα 7 εκ ευρώ.

Όμως το μεγάλο όπλο για το μέλλον κρύβεται στην τεχνολογία. Η αυτοματοποίηση των εργασιών είναι μεγάλο εργαλείο και πιστεύει σε αυτήν η Mega υπολογίζοντας ότι θα φτάσει κάποτε να της δίνει το 80% των πωλήσεων. Στο επάγγελμα θα μείνουν μόνο όσοι την κατέχουν αφού όλα σε λίγο θα γίνονται μέσω tablet, είπε από το βήμα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ήδη πολλές εταιρείες πωλούν ασφάλειες αυτοκινήτου με μέηλ ή και sms ενώ στόχος της Mega είναι σύντομα οι πελάτες να μπορούν να ανανεώνουν απευθείας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας – στο μέλλον και να αγοράζουν, είτε μέσα από τα σάιτ των συνεργατών είτε μέσω της ίδιας της εταιρείας.

Μέσα σε όλα αυτά δουλειά του Συνεργάτη θα είναι προφανώς να ενημερώσει και να πείσει για την ανάγκη αφού το 1,2 εκ ανασφάλιστα δείχνουν πως ο καταναλωτής έχει ακόμη, πολλά να μάθει για το συμφέρον του, είπε.

Αυτή τη στιγμή πάντως η προσοχή επικεντρώνεται στο άνοιγμα και τις προοπτικές της αγοράς στα νοσοκομειακά και αποταμιευτικά προγράμματα. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θεωρεί δεδομένο ότι το πολύ σε ένα χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσει η σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στις συντάξεις «μιας και δεν υπάρχει καμία άλλη λύση ή διέξοδος για το ασφαλιστικό». Παράλληλη αύξηση βλέπει και στα νοσοκομειακά (σε 6 χρόνια κρίσης έγινε ρεκόρ πωλήσεων, ανέφερε) αλλά και στην αστική ευθύνη.

Η σημερινή εποχή για την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία είναι η καλύτερη όλων των εποχών, είναι η φράση του, που μάλλον συνόψισε το πνεύμα της βραδιάς.

Παρόντες στην μεγάλη βραδιά της Mega Brokers  ήταν οι περισσότεροι από τους CEO της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς (στην κεντρική φωτό ο Δημήτρης Μαζαράκης με διπλή ιδιότητα ως νέος Πρόεδρος της ΕΑΕΕ), οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Γ. Χατζηθεοδοσίου και παρέδωσαν βραβεία στους συνεργάτες του. Παρόντες ήταν επίσης και διάφοροι εκπρόσωποι του δημόσιου βίου – κάποιοι προσωπικοί φίλοι,  άλλοι στενοί συνεργάτες του Προέδρου υπό την άλλη του ιδιότητα, ως Προέδρου του ΕΕΑ (διαβάστε εδώ το αναλυτικό δελτίο τύπου).

Εντύπωση  προκάλεσε ο χαιρετισμός  του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εξήρε τους επιχειρηματίες ως «τους ανθρώπους που δίνουν μάχη και κρατούν την οικονομία όρθια»(!) Αποτελούν παράδειγμα για τη ζωή μας γενικότερα, είπε και είναι σημαντικό να βραβεύονται και να επιβραβεύονται οι πρωτοβουλίες και το ρίσκο της επιχειρηματικότητας (!)…

Αξίζει να αναφερθεί πως και ο ίδιος αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης (παλαιός συνεργάτης της Mega Brokers) δήλωσαν αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας. Ο πρωτογενής τομέας (εξαγωγή προϊόντων πρώτων υλών) ανακάμπτει, είπε ο Γιάννης Τσιρώνης, και όταν αυτό συμβαίνει, ενημέρωσε, ανακάμπτει και ο τριτογενής (υπηρεσίες). «Αφού επιχειρείτε θα φέρετε την Ελλάδα μπροστά και εμείς θα σας υπηρετούμε», κατέληξε, δημιουργώντας ίσως απορία σε όσους τον άκουγαν, δεδομένης της πραγματικής στάσης της Κυβέρνησης έναντι και στους επιχειρηματίες (βλέπε φορο-εισφοροκαταιγίδες) και στην ιδιωτική πρωτοβουλία εν γένει (στάση προς την ιδιωτική ασφάλιση π.χ.).

Σε άλλο τόνο, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αφού αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου «μεγάλωσαν μαζί στις αλάνες της Αγίας Βαρβάρας», παρέμειναν στενοί φίλοι ως τα φοιτητικά τους χρόνια και την δεκαετία του ’80 «σήκωσαν μαζί τον ήλιο της αλλαγής», από τα νεότερα στελέχη τότε εκείνης της προσπάθειας, έδωσε ενδεχομένως την πιο επιτυχημένη, ίσως και σοφότερη, ατάκα της βραδιάς:

Νομίζω, είπε, απευθυνόμενος στο κοινό, «ότι πρέπει να κάνετε αυτό που δεν κάνουμε εμείς στην Πολιτική: να είστε ενωμένοι και να δουλεύετε πολύ»…

Κεντρική φωτό: Άννα Καραμανλή, Αντρέας Λοβέρδος, Γιάννης Τσιρώνης, Σταύρος Θεοδωράκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής στις βραβεύσεις της Μega Brokers

Χριστίνα Μωράκη

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *