Skip to content

Ένας αναπάντεχος σύμμαχος στην πώληση συνταξιοδοτικών

Ένα αναπάντεχο εργαλείο πώλησης…συνταξιοδοτικών προγραμμάτων κρύβεται στην ιστοσελίδα msn.gr

Το MSN είναι ένα παγκόσμιο πόρταλ της Microsoft, το οποίο, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και σε πολλές διαφορετικές χώρες, προσφέρει λίγο πολύ το ίδιο, “ποτ πουρί” :πολιτική, οικονομία, κοινωνία, αθλητισμός, μόδα, ταξίδια κλπ. Αν επισκεφθεί κανείς την ενότητα “Οικονομία”, θα δει πάνω δεξιά μια υποενότητα που έχει τον τίτλο “Εργαλεία”.

Η υποενότητα “Εργαλεία” (βλ. παρακάτω) περιέχει τρία πολύ ενδιαφέροντα “προγράμματα υπολογισμού” για αποταμιεύσεις, επενδύσεις και συντάξεις – τα τρία πράγματα δηλαδή που, για ευνόητους λόγους, απασχολούν σχεδόν κάθε πολίτη του κόσμου. %cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-10-25-9-07-28-%ce%bc%ce%bc

Λειτουργώντας με επίκεντρο την ασφαλιστική βιομηχανία, το ενδιαφέρον καταρχάς προκαλεί ο «Προγραμματισμός Συνταξιοδότησης».  Εδώ χρειάζεται κάποιος να συμπληρώσει μερικά απλά στοιχεία όπως το ετήσιο εισόδημά του, την ηλικία του, πότε επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί, για πόσα χρόνια θα χρειάζεται μηνιαίο εισόδημα κατά την συνταξιοδότησή του και αν έχει ήδη κάποιες αποταμιεύσεις τις οποίες μπορεί να τοποθετήσει για αυτό το σκοπό.

Η συμπλήρωση αυτών των στοιχείων, βοηθάει όποιον την κάνει, να συνειδητοποιήσει πολλά σημαντικά πράγματα.

Καταρχήν για πόσα (πολλά) χρόνια, μετά την συνταξιοδότηση, θα πρέπει να εξασφαλίσει για τον εαυτό του ικανό μηνιαίο εισόδημα. Να συνειδητοποιήσει δηλαδή, τι σημαίνει αυτό που αποκαλούμε «προσδόκιμο ζωής». Στη συνέχεια, όταν πατήσει το κουμπί του υπολογισμού, τότε θα εκπλαγεί διαπιστώνοντας πόσο σημαντικό ποσό (και ποσοστό) του ετήσιου εισοδήματός του πρέπει να αποταμιεύει για να έχει, όταν έρθει η ώρα, μια αξιοπρεπή συνταξιοδότηση.

Αν δε, χρησιμοποιήσει διάφορα –ενδεικτικά- επιτόκια στον υπολογισμό, θα καταλάβει και πόση αξία έχει να βρει τρόπους αποταμίευσης που να του δίνουν την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση σε σχέση με την τράπεζα.

Το γεγονός ότι σε αυτή την ιστοσελίδα, ο κάθε υποψήφιος πελάτης μπορεί μόνος του εύκολα να «παίξει» με διάφορα νούμερα και να συνειδητοποιήσει τι θυσίες απαιτεί η αποταμίευση σε βάθος χρόνου, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Μόνος του ο πελάτης λειτουργεί έξω από την άμυνα της πώλησης.  Τότε μπορεί ευκολότερα να καταλάβει την σημασία του χρόνου, την σημασία του επιτοκίου, με λίγα λόγια το τι σημαίνει εξασφαλίζω μια αξιοπρεπή σύνταξη και τι θυσίες απαιτεί.

Κάλλιστα κάθε Διαμεσολαβητής θα μπορούσε να βρει έναν αξιόπιστο σύμμαχο σε αυτό το εργαλείο, προτείνοντάς το στον πελάτη του, ζητώντας του να το δοκιμάσει κάποια στιγμή μόνος του. Είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τον προβληματισμό που προσπάθησε να του δημιουργήσει ο ίδιος ο Διαμεσολαβητής κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και θα αποδείξει την αξία της άμεσης απόκτησης ενός ασφαλιστη%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-10-25-9-06-11-%ce%bc%ce%bcρίου συμβολαίου αποταμιευτικού χαρακτήρα.

Το οποίο εξασφαλίζει όχι μόνο καλύτερους όρους ανταποδοτικότητας από την τράπεζα αλλά πάνω απ’ όλα βοηθά τον πελάτη να αποταμιεύει κάθε χρόνο το ποσό που χρειάζεται – κάτι που μόνος του ενδεχομένως να μην το πετύχαινε.

Όντας ένα ανεξάρτητο εργαλείο, σε έναν παγκόσμιο ιστότοπο, που δεν εμπλέκει ασφαλιστικές εταιρείες ή εμπορική σκοπιμότητα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να επιδράσει θετικά στην απόφαση του υποψήφιου πελάτη, επιπλέον της επιχειρηματολογίας του Διαμεσολαβητή.

Ο πελάτης μπαίνει μόνος του στην διαδικασία να σκεφτεί και βλέποντας τα νούμερα μπροστά του, αναπόφευκτα καταλαβαίνει πόσο μεγάλο ποσό πρέπει να θυσιάσει και πόσο αυτό το ποσό αυξάνεται όσο καθυστερεί να ξεκινήσει την αποταμίευση.

Η ζύμωση αυτή με τον εαυτό του, στην οποία αναπόφευκτα «τον μπάζει» το συγκεκριμένο εργαλείο είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει θετικά να αποφασίσει.

Δείτε εδώ το εργαλείο:

http://www.msn.com/el-gr/money/tools/retirementplanner

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *