Skip to content

Αλλαγή φρουράς στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

“Αλλαγή φρουράς” πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Μαζαράκη.

Αλλαγή σε κλίμα αισιοδοξίας, η οποία προκύπτει και από την θητεία του προηγούμενου Προέδρου αλλά και από το “συνεργατικό πνεύμα”, που εξέπεμψε στην χθεσινή παρθενική του εμφάνιση, ο νέος Πρόεδρος.

Η κληρονομιά που αναλαμβάνει είναι σημαντική – ο Αλ. Σαρρηγεωργίου προσπάθησε πολύ τόσο σε επίπεδο εξωστρέφειας όσο και σε επίπεδο βελτίωσης σχέσεων, με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς της αγοράς.

Παράλληλα προώθησε θέματα του κλάδου και σε σχέση με την Εποπτεία και σε σχέση με την Πολιτεία. Ιδιαίτερα στη δεύτερη θητεία του, προσπάθησε να φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορούσε πόση σημασία έχει να “ταρακουνηθεί” επιτέλους το πολιτικό σύστημα και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον κόσμο, παραδεχόμενο την επιτακτική ανάγκη η ιδιωτική ασφάλιση να λειτουργήσει συμπληρωματικά στον κρατικό φορέα.

Το ίδιο τόνισε στην χθεσινή, αποχαιρετιστήρια ομιλία του, το ίδιο είχε τονίσει και πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση,  εισπράττοντας μάλιστα δυνατό χειροκρότημα.

20170223_141212 (2)Ο νέος Πρόεδρος, Δημήτρης Μαζαράκης, μοιάζει να έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να πάνε την Ένωση ακόμη παραπάνω. Στηρίζει με την  παρουσία του κάθε προσπάθεια προώθησης της αξίας της ασφάλισης, θεσμική ή διαμεσολαβούντων, ενώ και η παρέμβαση που έκανε στο τελευταίο Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών (είναι μέλος του ΔΣ), για το συνταξιοδοτικό, αναγνωρίστηκε και συζητήθηκε πολύ.  Ως CEO έχει δείξει τον απαραίτητο σεβασμό και ειλικρίνεια προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ και στη διαμεσολάβηση έχει δείξει ότι στηρίζει τα δίκτυα είτε σε μορφή agency, είτε τα τελευταία χρόνια, μετά το προσεκτικό, ανάλογο άνοιγμα της Metlife, και σε ανεξάρτητη μορφή.

Στον ολιγόλεπτο δε χαιρετισμό του, αυτό στο οποίο επέλεξε να αναφερθεί,  ήταν η αξία της κοινής συνέργιας όλων των φορέων για την περαιτέρω προώθηση του κοινού σκοπού. Έχει τις ευχές όλων, μιας και όλοι θέλουν να δουν την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία εκεί που της αξίζει και εκεί που βρίσκεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Κατά τα άλλα

Και φέτος η προσέλευση ήταν αθρόα στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Όπως πάντα άλλωστε, ήταν όλοι εκεί – CEOs, Στελέχη πωλήσεων και Διευθυντές, θεσμικοί φορείς, ως εκπρόσωπος της Εποπτείας ο Διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, από την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και από την Αντιπολίτευση ο τεως Υφυπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σε αντικατάσταση της Ντόρας Μπακογιάννη λόγω αδιαθεσίας.

Την εκδήλωσε συντόνισε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Μ. Αντωνάκη ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδράνεια τα τελευταία χρόνια, των περισσότερων Υπουργών και Κυβερνήσεων έναντι σε πρωτοβουλίες που εν τέλει, θα ωφελούσαν όλη τη χώρα και όλους τους πολίτες. Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό τόνισε τα θετικά της θητείας του (με πιο πρόσφατο και σημαντικό τη συμφωνία με τους εργαζόμενους για την χρηματοδότηση του ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ) και ευχαρίστησε και όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε και συνομίλησε τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε το ρόλο της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο σύγχρονο και μεταβαλόμενο περιβάλλον ενώ αίσθηση έκανε η αναφορά του στα τεστ φερεγγυότητας, τα οποία, απέδειξαν μεν ότι η αγορά έχει αρκετά κεφάλαια, δεν πρέπει να εφησυχάζεται δε είπε (η αγορά), γιατί σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων υπάρχουν εταιρείες που διατηρούν δεσμεύσεις σε μακροχρόνια συμβόλαια με υψηλά για την εποχή επιτόκια.

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης τώρα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, μίλησε τόσο καθαρά και τόσο έντονα για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άρα για την αξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ήταν ένας λόγος που δεν θύμιζε τις τοποθετήσεις του κόμματος των τελευταίων ετών και για αυτό έδωσε και το δικαίωμα, στον εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης, να πει απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιόρλα και ξεκινώντας τη δική του ομιλία “καλωσήρθατε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας”.

Από την πλευρά του ο κ Βρούτσης, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του ως Υπουργός, εξέφρασε ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο και τόνισε κάτι που με ευχαρίστηση άκουσαν οι εκπρόσωποι της Διαμεσολάβησης: ότι η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο των εργοδοτικών όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνύπαρξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης για την προστασία των πολιτών, προτρέποντας τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικά τα προϊόντα τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης και με τη σύντομη ομιλία του Δημήτρη Μαζαράκη. Ακολούθησε ο παραδοσιακός μπουφές, το κρασί, τα γνωστά πηγαδάκια και φυσικά τα πολλά συγχαρητήρια που δεχόταν συνεχώς, με αισιόδοξο χαμόγελο, ο νέος Πρόεδρος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *