Skip to content

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται νέα ειδοποιητήρια

Μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου οι οδηγοί με ανασφάλιστα οχήματα θα λάβουν νέα ειδοποιητήρια από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε από τη προηγούμενη χρονιά και στόχο έχει να εκλείψει το εν λόγω φαινόμενο.

Το κάθε ειδοποιητήριο θα συνοδεύεται από επιστολή, η οποία θα ενημερώνει τον πολίτη για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να διορθώσει πιθανό λάθος που τον κάνει να φαίνεται ανασφάλιστος ενώ δεν είναι.

Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Δημήτρης Μαζαράκης με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή με τις δύο πλευρές να δείχνουν αποφασισμένες να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Να θυμίσουμε πως στα μέσα του Δεκεμβρίου, με παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε επισημάνει πως το 2018 δεν μπορεί να κυλήσει με τα ανασφάλιστα ξανά στους δρόμους, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Χωρίς λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων εκπνέει το 2017 με τις ευθύνες της κυβέρνησης να διογκώνονται επικίνδυνα.

Η χρονοτριβή δε μπορεί να συνεχιστεί. Αναδεικνύει ένα τεράστιο έλλειμμα που κάποιος ή κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν. Τα ανασφάλιστα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα διογκώνονται, και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Ο λογαριασμός που χρεώνεται στην κυβέρνηση για την συντήρηση του προβλήματος είναι βαρύς.

Δε αιτιολογείται στους κυβερνώντες, η επίκληση διάφορων προσκομμάτων, και κανένας λόγος, ώστε να μην φέρνουν αποτέλεσμα σε αυτό το χρόνιο, φλέγον και επικίνδυνο φαινόμενο.

Με αποκλειστική ευθύνη τους δεν προχώρησαν οι διασταυρώσεις των βάσεων δεδομένων με στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων διότι εντοπίστηκε –όπως ισχυρίστηκαν- κενό στην μηχανοργάνωση των υπηρεσιών που κρατούν τα στοιχεία αυτά, οπότε και προέκυπταν λάθη.

Είναι όμως υποχρέωση των αρμοδίων να ολοκληρώσουν το μηχανογραφικό έργο για να δοθεί ένα τέλος στα ανασφάλιστα.»

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα αγγίζει τα 250 Ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κανονικά και δε θα υπάρξουν άλλες ανατροπές.

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *