Skip to content

Αποζημιώσεις εντός μίας ώρας στη Μάνδρα Αττικής

  • «Νερό στο κρασί τους» βάζουν για τα χαμένα έγγραφα οι ασφαλιστικές 
  • Ειδική μνεία για αποζημιώσεις έως και 20.000 ευρώ μέσα σε μια ώρα
  • Νέα συμβόλαια φέρνει η καταστροφή

«Κοινό μυστικό» αποτελεί για την πλειοψηφία της ασφαλιστικής αγοράς η σιωπηρή εντολή που έχει δοθεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.

Η άτυπη ειδική μνεία αφορά στην μεγαλύτερη μερίδα αποζημιώσεων,  ύψους έως και 20 χιλ. ευρώ, για τους πληγέντες, με την εκταμίευση να γίνεται ακόμη και σε μία ώρα. Φυσικά, μολονότι η πολιτική που ακολουθεί έκαστη ασφαλιστική έχει μικρές αποκλίσεις, δεν παύουν στο σύνολο τους να ενεργούν με κύριο γνώμονα την ευαισθησία και κατανόηση της κατάστασης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και διευκολύνοντας τους όπου είναι εφικτό.

«Αρκετές επιχειρήσεις επισπεύδουν τη διαδικασία εκταμίευσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες» όπως επισημαίνουν στο Underwriter παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας πως «Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από τον ορμητικό χείμαρρο έχουν χαθεί τα απαραίτητα έγγραφα των ασφαλισμένων που απαιτούνται στον τυπικό έλεγχο. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης πολλές ασφαλιστικές βάζουν νερό στο κρασί τους, παρέχοντας υποστήριξη υπέρ του ασφαλισμένου».

Πρακτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το κεφάλαιο «αποζημιώσεων» αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο 10ήμερο, ενώ η εξόφληση όσων περιπτώσεων χρήζουν αποκατάστασης  θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, στελέχη της αγοράς αναφέρουν στο Underwriter πως «όποιες καθυστερήσεις υπάρξουν θα οφείλονται στους ασφαλισμένους και όχι στις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς πρέπει να ενεργοποιήσουν εκείνοι τη διαδικασία κάλυψης τους».

Αυξητικές τάσεις
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην Δυτική Αττική και οι διαστάσεις που έλαβαν στο ευρύ κοινό, ενεργοποίησαν την ασφαλιστική συνείδηση πολλών και τροφοδότησαν την ασφαλιστική αγορά με νέα συμβόλαια στους κλάδους Αυτοκινήτου, Περιουσίας και Επιχειρήσεων.

«Σίγουρα υπάρχουν αυξητικές τάσεις ασφάλισης μετά το περιστατικό στην Μάνδρα Αττικής, καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον πως είναι ανοχύρωτος σε μια μεγάλη καταστροφή, όπως αυτή. Στατιστικά δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη αλλά ήδη υπάρχουν περιοχές υψηλότερης επικινδυνότητας από ακραία καιρικά φαινόμενα, που προχωρούν σε συμβόλαια ή εκφράζουν την πρόθεση τους για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα» όπως επισημαίνει εκπρόσωπος του ασφαλιστικού κλάδου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *