Skip to content

Από τις πιο αγχώδεις πόλεις στον κόσμο είναι η Αθήνα

Μια ενδιαφέρουσα λίστα δόθηκε πριν λίγες μέρες στην δημοσιότητα, η οποία αφορά τις περισσότερο και λιγότερο «αγχώδεις», για να ζει κανείς, πόλεις του κόσμου. Την κορυφή της ηρεμίας μονοπωλεί η Ευρώπη και δη οι γερμανικές πόλεις ενώ στον…πάτο βρίσκονται φυσικά, πόλεις που δοκιμάζονται από πολέμους, συρράξεις και αναταραχές. Πάνω σε αυτές τις τελευταίες ακουμπά και η…Αθήνα μας, τελευταία των τελευταίων από τις χώρες του κόσμου που δεν ταλανίζονται από βία ή πολέμους και η πιο αγχώδης πόλη στην Ευρώπη. Δίπλα της, η Κωνσταντινούπολη.

Στουτγκάρδη, η πιο ήρεμη πόλη του κόσμου

Η πιο ήρεμη πόλη του κόσμου φαίνεται να είναι η Στουτγκάρδη. Ακολουθούν Λουξεμβούργο, Ανόβερο, Βέρνη (Ελβετία), Μόναχο, Σύδνεϋ κ.α. Η δεκάδα της ηρεμίας ανήκει πάντως σχεδόν όλη στην Ευρώπη.

Οι πιο αγχώδεις πόλεις του κόσμου είναι αυτές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή πλήττονται από εμφύλιες συρράξεις: Βαγδάτη, Καμπούλ, Λάγος, Κάιρο, Τεχεράνη, Ν. Δελχί κ.α.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται μόλις στην 12η θέση με το Σηάτλ και ξανά στη θέση 35 με την Βοστόνη.

Το Άμπου Ντάμπι (!) είναι στην θέση 19, ενώ και το Κουβέιτ και το Ντουμπάι ακολουθούν λίγο παρακάτω – ενδεχομένως και λόγω του αυστηρού θρησκευτικού νόμου που επιβάλλεται απόλυτα σε αυτές τις χώρες. Ηρεμία επίσης, πρέπει να δίνουν και τα λεφτά από το πετρέλαιο (…)

Λονδίνο και Νέα Υόρκη, βρίσκονται κάπου στη μέση της κατάταξης.

Σκηνή από την καθημερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

Η Ευρώπη μας μονοπωλεί σχεδόν τις πρώτες 50 θέσεις και από εκεί και κάτω μπαίνουν και πόλεις από μη ευρωπαϊκά κράτη όπως Κίνα, ΗΠΑ, Αργεντινή κ.α.., μέχρι τη θέση 100.

Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες πενήντα πόλεις της κατάταξης ανήκουν σε αφρικανικά κράτη, στην Λατινική Αμερική κ.λπ. (Μποκοτά, Ρίο, Κουάλα Λουμπούρ, Ναϊρόμπι κλπ.)

Σε αυτή την τελευταία συνομοταξία ανήκει και η Ελλαδίτσα. Η Αθήνα καταλαμβάνει την 121η θέση, πλάι πλάι με την Κωνσταντινούπολη (ακολουθεί αμέσως μετά). Ακολουθούν κράτη όπως Κολομβία, Σρι Λάνκα, Ελ Σαλβαδόρ, Ινδία, Αλγερία, Καμερούν, Πακιστάν, Μπαγκλα Ντες, Συρία και λοιπές ήσυχες, πολιτισμένες και προηγμένες χώρες.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο με κριτήρια όπως η κίνηση στους δρόμους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ασφάλεια στην κυκλοφορία και στους δρόμους, τα επίπεδα πνευματικής υγείας, η ανεργία, το δημόσιο κατά κεφαλήν χρέος, η καταναλωτική δύναμη, η κοινωνική ασφάλιση, το μέσο εισόδημα, η πυκνότητα του πληθυσμού, η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική μόλυνση, τα επίπεδα πρασίνου, η ηλιοφάνεια.

Η γραφειοκρατία διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν ανάμεσα στους παράγοντες που έλαβαν υπόψη οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Ευτυχώς…

Δείτε εδώ όλη την κατάταξη

Πηγή: https://www.zipjet.co.uk/2017-stressful-cities-ranking

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *