Skip to content

Ασφάλιση Πιστώσεων: Το Ιδανικό Εργαλείο για πετυχημένο Risk Management

Ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Ασφάλιση Πιστώσεων: Το Ιδανικό Εργαλείο για πετυχημένο Risk Management» οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στο πλαίσιο των εργασιών του MONEY SHOW 2015 στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Atradius CREDIT INSURANCE N.V  και της EULER HERMES HELLAS, των δύο ισχυρότερων σε παγκόσμιο επίπεδο, ομίλων στον κλάδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2015, στις 17:30, στο HΥΑΤΤ  Regency στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στις ενέργειες που αναλαμβάνει η Επιτροπή Επικοινωνίας  του ΣΕΜΑ, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των Μεσιτών Ασφαλίσεων και εν γένει των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση αλλά και των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EULER HERMES HELLAS, κύριος Βασίλης Χριστίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Δ/ντρια, κυρία Μαρία Παπαζαρκάδα της ATRADIUS CREDIT INSURANCE N.V, θα πραγματοποιήσουν μια πραγματικά πρωτότυπη – κοινή τοποθέτηση για τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων και εν συνεχεία θα απαντήσουν σε ερωτήματα που θα τεθούν.

Στους στόχους της ανοικτής συζήτησης περιλαμβάνονται η αποσαφήνιση όρων στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων που δεν γίνονται εύκολα κατανοητοί καθώς και η ανάδειξη του πραγματικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο κλάδος για τη στήριξη της οικονομίας, την τόνωση των εξαγωγών και γενικότερα την ενίσχυση του επιχειρείν στην Ελλάδα, σε μια περίοδο κατά την οποία στην πλειονότητά τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας βιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της εξαετούς ύφεσης, αναζητούν εργαλεία χρηματοδότησης των εμπορικών και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι, η Euler Hermes αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ, σε + 0,2% από + 0,6% για το 2015, καταγράφοντας επιδείνωση του δείκτη εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, όταν για το φετινό 12μηνο και την Ευρωζώνη αναμένει αύξηση του ΑΕΠ που θα φθάσει το + 1,3%.

O δείκτης εμπιστοσύνης για την Ελλάδα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013 (στο 46,5), αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και την περιορισμένη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις, λόγω χαμηλότερης διαθεσιμότητας χορηγήσεων και υψηλού κόστους χρηματοδότησης.

Η Ελλάδα ακολουθεί φέτος αρνητική πορεία, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι οικονομίες καταγράφουν για έκτο συνεχόμενο έτος μείωση των επισφαλειών, μικρότερο αριθμό χωρών που σημειώνουν πτώση (-7 χώρες) και ένα σχεδόν ίσο αριθμό χωρών που εμφανίζουν αύξηση.

Φέτος, οι επισφάλειες παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά -2%, ωστόσο όμως 7 στις 10 χώρες θα έχουν ακόμα περισσότερες επισφάλειες σε σχέση με το επίπεδο του 2007.Στην Ευρώπη, οι επισφάλειες αναμένεται να παρουσιάσουν σταθεροποίηση μετά από τέσσερα συναπτά έτη πτώσης (-2% το 2015), ενώ το 2016 προβλέπεται μια αύξηση της τάξης του 4%.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *