Skip to content

Βόλος: “Δηλώνουν ασφαλιστές και έχουν άποψη για τις καλύψεις το κάθε συνεργείο ή ο παπάς της ενορίας” 

‘Έχουμε μάθει να τα παλεύουμε όλα μόνοι μας….”
Γράφει: η Βάσω Βεγίρη
Σημαντικό ποσοστό του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Μαγνησίας αρχίζει να αποτελεί πλέον ο κλάδος Υγείας, όπως μας επισημαίνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ), κα.Άννα Τσιτσιγιάννη, με τη συνολική ασφαλιστική αγορά ωστόσο σε καθοδική πορεία λόγω του ανελέητου ανταγωνισμού στον κλάδο του αυτοκινήτου, που εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος (άνω του 70%) του ασφαλιστικού τζίρου της περιοχής.
Ο κλάδος Υγείας, αναλυτικότερα, καταγράφει πέρυσι και φέτος αυξανόμενη ζήτηση, με τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια “Ιασώ” (στο δρόμο για Λάρισα) και Άνασσα”, αλλά και τη γεωγραφική θέση του Βόλου στο μέσον σχεδόν της διαδρομής ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να υποβοηθούν τη σύναψη συμβολαίων. Στο συνταξιοδοτικό αντιθέτως δεν υπάρχει κίνηση, ενώ και στο κομμάτι των γενικών ασφαλίσεων κινούνται μόνο οι υποχρεωτικές, και αυτές με πολύ “ξύλο” με τις Τράπεζες….

Ο τιμολογιακός ανταγωνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών προς τα κάτω, πάντως, έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στον τομέα του αυτοκινήτου, όπως μας επισημαίνει  η πρόεδρος του Συνδέσμου,  και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΕΠΥ και τις υπόλοιπες εξελίξεις στην αγορά, όπως το κλείσιμο της International Life και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής προκαλεί πλέον τη δυσπιστία του κόσμου για την ύπαρξη καλών ασφαλιστικών εταιρειών.

“Δεν πρέπει να ξανακλείσει εταιρεία, ειδικά ζωική, ο κόσμος πρέπει να ξέρει και να νιώθει ότι ασφαλιστική εταιρεία σημαίνει δύναμη”, τονίζει η κα.Τσιτσιγιάννη, εκφράζοντας εκ μέρους των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του Βόλου αρκετά έντονη απογοήτευση για τον ευτελισμό της εικόνας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και για τον τρόπο λειτουργίας των εποπτικών αρχών.

“Οι ΕΠΥ – μας εξηγεί με πρακτικά και γλαφυρά παραδείγματα η κα.Τσιτσιγιάννη – έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτες, το πρόβλημα με τους μαύρους κωδικούς είναι μεγάλο και εντεινόμενο – δηλώνουν ασφαλιστές και έχουν άποψη για τις καλύψεις το κάθε συνεργείο ή ο παππάς της ενορίας κ.ο.κ. Παράλληλα, βλέπουμε διαφημίσεις με Βουλγάρες  στην κρατική τηλεόραση να μας λένε “είμαστε το καλύτερο εταιρεία”, βλέπουμε επίσης διαφημίσεις ασφαλιστικών εταιρειών για …κέρατα ή μας παρουσιάζουν στα σίριαλ ως γκαντέμηδες ή αλήτες, που εξαπατούν τον κόσμο και δεν αποζημιώνουν τους πολίτες. Αντιθέτως, πληρώνουν απίστευτα πολλά λεφτά οι ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά με αυτά που κάνουν δεν μπορούν και οι ίδιες να υποστηρίξουν το έργο τους. Ανέβηκαν τα όρια της αστικής ευθύνης και δεν τολμάει καμία εταιρεία, ακόμη και μεγάλα “μαγαζιά” να ανεβάσουν τιμές ούτε ένα ευρώ και σέρνονται όλοι πίσω από το αυτοκινητάκι”.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ), ο οποίος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2005 και έχει εισέλθει πλέον στη δεύτερη δεκαετία δραστηριοποίησής του, ασχολείται με το θέμα-πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις Τράπεζες, εκπονεί διαφημιστική καμπάνια-ενημέρωση στο κοινό να εμπιστεύεται τον επαγγελματία ασφαλιστή που είναι πιστοποιημένος από το Επιμελητήριο, πραγματοποιεί χορηγίες στην αστυνομία, που είναι αρωγός στις προσπάθειές του στον τομέα του αυτοκινήτου, διοργανώνει εκπαιδευτικά-ενημερωτικά σεμινάρια και επαναπιστοποιήσεις κ.ο.κ. και μεριμνά για την ενότητα και καλή εικόνα του κλάδου προς την κοινωνία της περιοχής.

Εκτός από τις προαναφερόμενες παρατηρήσεις ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας εκτιμά ότι και τα πανελλαδικά όργανα του κλάδου, όπως και οι εποπτικές αρχές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο τους επαγγελματίες του κλάδου με περισσότερη και άμεση-απευθείας ενημέρωση για τις εξελίξεις και τεχνικές, καθώς και με ανάπτυξη διαλόγου για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες. “Έχουμε μάθει να τα παλεύουμε όλα μόνοι μας στην πράξη”, καταλήγει η κα.Τσιτσιγιάννη. 

1 Comment

  1. Avatar

    ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ
    ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΜΑΥΡΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ -ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ-ΕΠΥ -ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΟ
    ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ
    ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *