Skip to content

Pet Insurance: Εργαλείο Cross Selling (και γιατί η Daedalus είναι κορυφαία στο Underwriting για κατοικίδια)

Η απάντηση βρίσκεται λίγες γραμμές πιο κάτω, στην φωτογραφία που ακολουθεί!

του Νίκου Ξυδά

Είναι αδιαμφισβήτητα η πιο “Pet Friendly” εταιρεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Η Daedalus Insurance & Reinsurance Brokers έχει αδυναμία στα κατοικίδια και δεν το κρύβει.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στα γραφεία της εταιρείας, μας καλωσόρισε ο “Δαίδαλος”,  η μασκότ της εταιρείας. Ένα λευκό πομεράνιαν 18 μηνών το οποίο οι άνθρωποι της Daedalus εντόπισαν να περιφέρεται χαμένο στην περιοχή, το μάζεψαν και του έδωσαν σπίτι και φροντίδα. “Δουλεύει” καθημερινά στα γραφεία της εταιρείας, ενώ το Σαββατοκύριακο ξεκουράζεται στο σπίτι κάποιου “τυχερού” από τους εργαζομένους της Daedalus.

Είναι άλλωστε αυτή η αγάπη για τα κατοικίδια σε συνδυασμό με το εμπορικό δαιμόνιο του “Πωλητή-Ασφαλιστή” που οδήγησε τον κ. Φωτόπουλο να δημιουργήσει το πρώτο και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης κατοικίδιων.

unnamed
Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος με τον Δαίδαλο, την μασκότ της εταιρείας.

Λίγους μήνες πριν είχαμε γράψει σχετικά με το πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης κατοικίδιων και μας είχε προκαλέσει εντύπωση η μεγάλη ανταπόκριση τόσο των Διαμεσολαβητών -το άρθρο κοινοποιήθηκε περισσότερες από 2.000 φορές στο Facebook- όσο και η ανταπόκριση του κοινού, δηλαδή των πελατών. Μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά τα σχόλια στο τέλος του άρθρου μας (εδώ), όπου πλήθος κόσμου ζητά πληροφορίες για το πρόγραμμα και στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρεία.

Στα τηλέφωνα του Underwriter.gr λάβαμε δεκάδες κλήσεις απο ανθρώπους οι οποίοι μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα μας ζητούσαν να τους… ασφαλίσουμε το κατοικίδιο!

Όμως η επιτυχία του προγράμματος μόνο στην τύχη δεν βασίζεται, όπως μας εξήγησε κ. Φωτόπουλος.

Οι αριθμοί δείχνουν μια μεγάλη και ανερχόμενη αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην χώρα μας υπάρχουν περισσότερα από 1.200.000 κατοικίδια ζώα. Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη των ιδιοκτητών για τα κατοικίδια τους. Είναι εφάμιλλη με την αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της, κάτι που “αποτυπώνεται” και οικονομικά στη πλειάδα πανάκριβων τροφών και αξεσουάρ που θα συναντήσουμε σε οποιοδήποτε συνοικιακό pet shop επισκεφθούμε.

Πέρα από τις ασφαλιστικές καλύψεις, το πρόγραμμα της Daedalus κάνει κάτι έξυπνο. Προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε τροφές σκύλων (περιέχει μια ευρεία γκάμα από ιδιαίτερα εμπορικές τροφές) -πρόκειται για σημαντικό μηνιαίο έξοδο του ιδιοκτήτη- αλλά και δίνει δωρεάν υπηρεσίες όπως κτηνιατρικές επισκέψεις (2 ετησίως), εκπαίδευση κατοικιδίου, grooming, κλπ. Έτσι, εξοικονομεί για τον ιδιοκτήτη του ασφαλισμένου κατοικίδιου σημαντικές δαπάνες, κάνοντας το συμβόλαιο ακόμη πιο οικονομικό (και πιο εύκολο στην πώληση).

Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία cross selling για το υφιστάμενο πελατολόγιο κάθε Διαμεσολαβητή! (Διαβάστε: Το 40% των νοικοκυριών έχει ανάγκη αυτήν την ασφάλιση).

hachiko_a_dog_s_story04
Στον τοίχο του γραφείου του κ. Φωτόπουλου δεν θα μπορούσε να λείπει η αφίσα από την αγαπημένη ταινία όλων των φιλόζωων, το “Χάτσικο” με τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, όνειρο του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου είναι να ανοίξει την πρώτη αλυσίδα Pet Cafe στην Ελλάδα, μια τάση η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στο εξωτερικό. Του ευχόμαστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και είναι βέβαιο πως θα τον επισκεφθούμε με τις δύο μασκότ του Underwriter.gr:

12814208_10208739908995340_6089574893154130609_n IMG_5228

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *