Skip to content

Δ. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής Συνεταιριστική Ασφαλιστική: “Πρέπει να αυξηθούν οι προμήθειες των Διαμεσολαβούντων”

Σε εφαρμογή των νέων κανονιστικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα της διάταξης για προείσπραξη στον κλάδο αυτοκινήτου, γίνεται μεταφορά όγκου εργασιών από τις ασφαλιστικές εταιρίες στους Διαμεσολαβούντες. Οι εταιρίες δημιούργησαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις οποίες ανεβάζουν τα προϊόντα τους και ο Διαμεσολαβών, αφού πλέον καλείται ο ίδιος να εισπράξει το αντίτιμο του συμβολαίου,  αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα: να τυπώσει τα συμβόλαια, να τα παραδώσει στον πελάτη κλπ. Όλο αυτό του προσθέτει σε όγκο εργασιών, σε έξοδα (γραφική ύλη, τηλέφωνα) και σε εργατοώρες. Επ’ αυτού τοποθετούμενος, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Δημήτρης Ζορμπάς δήλωσε πρόσφατα στην εκδήλωση για την ιδιωτική ασφάλιση στη Θεσσαλονίκη ότι “πρέπει να αυξηθεί το εισόδημα του Συμβούλου γατί έχει αναλάβει ισχυρά λειτουργικά έξοδα».

Η παραπάνω δήλωση ειπώθηκε με αφορμή ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση των διαχειριστικών εξόδων που επωμίζονται με το νέο νόμο οι Διαμεσολαβούντες, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματά τους.

Η λύση ωστόσο δεν είναι να τους παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό μέρος του Δικαιώματος Συμβολαίου, όπως προτάθηκε στην αίθουσα.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο Δ. Ζορμπάς, «το Δικαίωμα Συμβολαίου είναι ασφάλιστρο, πρέπει να καταργηθεί, τελεία και παύλα. Αν πρέπει να αυξηθεί κάτι, αυτό είναι η προμήθεια των Διαμεσολαβούντων. Ο Διαμεσολαβητής πρέπει να αμοίβεται σωστά μέσω της προμήθειάς του για να καλύπτει όχι μόνο τη διαβίωσή του αλλά και τα διαχειριστικά του έξοδα», κατέληξε.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Ζορμπά στην αίθουσα ξέσπασε, όπως αναμενόταν, θερμό χειροκρότημα.

Μάλιστα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε χαριτολογώντας ότι με τέτοιες απόψεις, ο Δημήτρης Ζορμπάς θα έπρεπε να κάθεται στην άλλη πλευρά του πάνελ (σ.σ. με τους εκπροσώπους των Δικτύων)…

 

1 Comment

  1. Avatar

    Αγαπητέ κ. Ζορμπά,
    Είμαι ο Κ. Παπαγεωργίου, άλλοτε Γεν. Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ίσως με θυμόσαστε.
    Εδώ και 22 χρόνια έχω κάνει ασφάλιση για νοσοκομειακή περίθαλψη στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική.
    Προσφάτως χρειάστηκε να υποβληθώ σε εγχείριση προστάτη στο Ιατρικό Κέντρο (στο Μαρούσι). Εισήχθηκα στο νοσοκομείο την 18η Σεπτεμβρίου και πήρα εξιτήριο την 21η Σεπτεμβρίου. Χειρουργληθηκε με τη μέθοδο TURIS από τον χειρουργό Ουρολόγο Γ. Κυριάκου. Από το νοσοκομείο μου ζητήθηκα και κατέβαλα 1790 ευρώ.
    Πριν εισαχθώ, ειδοποίησα τη Συνεταιριστική στο τηλέφωνο 210-6288063, όπως είχα ενημερωθεί με έγγραφο της Συνεταιριστικής της 16.01.2018 και όπως στη συνέχεια ενημερώθηκα και υπέβαλα τα δικαιολογητικά για την απαιτούμενη έγκριση.
    Κατά την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο μου ζητήθηκε και έδωσα το ΑΜΚΑ [29094100533] το οποίο και αναγράφηκε στο “βραχιολάκι” που τοποθετήθηκε στο χέρι μου.
    Μετά την επάνοδο στην κατοικία μου, σχολιάστηκε το ύψος που κατέβαλα [1790 ευρώ] και κατά πόσο είχε ληφθεί υπόψη η συμμετοχή μου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας [ΕΟΠΥΥ]. Ως καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου υπάγομαι στον ΕΟΠΥΥ. (Τώρα είμαι Ομότιμος Καθηγητής)
    Επειδή θέλησα να βεβαιωθώ ότι εφαρμόστηκαν οι κανόνες του Συμβολαίου με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, παρακάλεσα με e-mail τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική και αμέσως μου απέστειλε αντίγραφο του Συμβολαίου (Αρ. 1343).
    Επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με την ασφαλιστική ορολογία, θα παρακαλούσα να αναθέσετε στην αρμόδια υπηρεσία σας να εξετάσει αν έχει ληφθεί υπόψη η συμμετοχή ΄του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπεται στο σημείο Δ του άρθρου 11 του Συμβολαίου. Διαφορετικά, ίσως χρειάζεται κάποια διόρθωση το ποσό των 1790 ευρώ.
    Αν αδικαιολογήτως σας απασχόλησα, ζητώ συγγνώμη.
    Με εξαιρετική τιμή,
    Κ. Παπαγεωργίου


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *