Skip to content

Ελλάδα: Στα ίδια επίπεδα ευτυχίας με το Τατζικιστάν

Η Φινλανδία ανακηρύχθηκε πανηγυρικά “η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο”, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από την Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας (20 Μαρτίου).

Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας 2018 παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών (!) στο Βατικανό και κατατάσσει 156 χώρες σύμφωνα με τα επίπεδα ευτυχίας των κατοίκων τους, καθώς επίσης -για πρώτη φορά- 117 χώρες βάσει των επίπεδων ευτυχίας των μεταναστών που ζουν σε αυτές. Η Φινλανδία, μάλιστα, κέρδισε την πρώτη θέση και στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Ελσίνκι, Φινλανδία: η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο!

Τη δεύτερη θέση πήρε η -περυσινή νικήτρια- Νορβηγία, ενώ το Τοπ-5 των πιο ευτυχισμένων χωρών κλείνει με τη Δανία, την Ισλανδία και την Ελβετία για να ακολουθήσουν η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Αυστραλία.

Στη μέση της λίστας Γερμανία, ΗΠΑ, Βρετανία

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησαν μέτριες θέσεις εάν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική τους και συγκεκριμένα τη 15η, τη 18η και τη 19η θέση. Η Ιαπωνία, η Ρωσία και η Κίνα κινήθηκαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και απέσπασαν την 54η, την 59η και την 86η θέση.

Ελλάδα: Ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη στροφή προς το χειρότερο

Εάν κάποιος θελήσει να δει ποια θέση «κέρδισε» η Ελλάδα, θα πρέπει να την αναζητήσει αρκετά χαμηλά στη λίστα, αφού η χώρα μας βρίσκεται στην 79η θέση και ανήκει στις 20 χώρες με τη μεγαλύτερη μεταβολή -προς το χειρότερο- των επίπεδων ευτυχίας τα τελευταία 8 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια περίπου διαρκεί η οικονομική κρίση.

Δύο θέσεις πριν την Ελλάδα συναντάμε τη Σερβία και την Πορτογαλία, ενώ αμέσως μετά από την Ελλάδα είναι το Τατζικιστάν και το Μαυροβούνιο αντίστοιχα.

Πρόκειται για την έκτη Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας που δημοσιεύεται από το 2012. Οι παράγοντες βάσει των οποίων κατατάσσονται οι χώρες είναι το εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής, η κοινωνική στήριξη και πόσο έντονα είναι τα αισθήματα της ελευθερίας, της εμπιστοσύνης και της γενναιοδωρίας στους κατοίκους τους!

(Κεντρική φωτό: πανοραμική άποψη της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν, Ντουσάμπε)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *