Skip to content

Ενωτική και πολλά υποσχόμενη η επόμενη μέρα στο Επιμελητήριο Αθηνών

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου είναι πια παρελθόν, με σημαντική συμμετοχή και με ακόμα περισσότερη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, σε ένα κατά γενική ομολογία υγιές κλίμα, αλλά και με κάποιες μικρές παραφωνίες.

Οι εκλογές έφεραν ως αποτέλεσμα την άνετη επικράτηση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Συνδυασμό του, ως επιστέγασμα της επιτυχημένης πορείας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Το ποσοστό του 60% στον τομέα των υπηρεσιών και το ποσοστό του 50% στον τομέα των επαγγελματιών είναι σίγουρα αξιοζήλευτα ποσοστά και αποδεικνύουν ότι η αποδοχή στο πρόσωπό του, καθώς επίσης και στο Συνδυασμό, δεν είναι μόνο αποδοχή των διαμεσολαβούντων, αλλά και πολλών άλλων επαγγελμάτων, είτε ανήκουν στον τομέα των υπηρεσιών είτε στον τομέα των επαγγελματιών.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία έγινε προσπάθεια να εμπλακεί και ένα συγκεκριμένο κόμμα, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έδωσε σε ένα βαθμό στήριξη με τηλεφωνήματα και sms τις τελευταίες ημέρες στο Συνδυασμό του Νίκου Λεβετσοβίτη. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία της εκλογής εκείνες τις ημέρες, είδαμε βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος να επισκέπτονται τους ανθρώπους του συγκεκριμένου Συνδυασμού.

Μάλιστα, σε κάποια site αναρτήθηκαν και κείμενα που άφηναν να εννοηθεί ότι από την άλλη, ο Συνδυασμός του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έχει τη στήριξη άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, από την άλλη ήταν ξεκάθαρο ότι ο Συνδυασμός του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είχε ανθρώπους από όλα τα κόμματα και ότι προσπάθησε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία -όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν- να είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει στήριξη από κάποιο κόμμα.

Θα λέγαμε ότι με βάση τα αποτελέσματα και με βάση τις πληροφορίες για το ποιοι εκλέγονται, είναι προφανές ότι το σύνολο των επαγγελματιών επέλεξε με κριτήρια προσωπικά, με κριτήρια ικανότητας και παραγωγικότητας και όχι με κομματικά κριτήρια, ίσως εκδηλώνοντας έτσι και την αντίδρασή του στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι επαγγελματίες έχουν προσμονή για τη στήριξη που μπορεί να έχουν από το Επιμελητήριο στην προώθηση προτάσεων και λύσεων προς την Πολιτεία για σοβαρά θέματα που τους απασχολούν, με επίκεντρο θα λέγαμε το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλά και γενικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η επιχειρηματικότητα, όπως είναι η έλλειψη χρηματοδότησης λόγω προβλήματος στο τραπεζικό σύστημα ή οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να διακανονιστούν οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών προς το Κράτος, ώστε να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία  για την ανάπτυξή τους.

Ταυτόχρονα πάντα ζητούμενο για το Επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι άλλο από την προώθηση προτάσεων, από τη στήριξη και την προβολή του κάθε επαγγέλματος και από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών με σκοπό την ενδυνάμωση της κάθε επαγγελματικής ομάδας.

Τέτοιες, άλλωστε, προσδοκίες είναι φανερό ότι εκφράστηκαν  και από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, όπως ήταν φανερό όλες τις μέρες των εκλογών.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εύρος και τη σημαντικότητα της νίκης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του συνδυασμού «Το Επιμελητήριό μας», αλλά σίγουρα ήταν πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα και παρά τη μεγάλη διαφορά, αυτό που εκφράστηκε από όλους τους ανθρώπους του Συνδυασμού ήταν ένα ενωτικό κλίμα.

Ταυτόχρονα και από τους πολλούς από τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, παρατηρήσαμε στα κοινωνικά δίκτυα τη διάθεση για «συγχαρητήρια» και στήριξη στο έργο της νέας διοίκησης.

Το σίγουρο είναι ότι θεσμοί σαν το Επιμελητήριο απαιτούν να είναι όλοι οι επαγγελματίες ενωμένοι. Βεβαίως, την πρωτοβουλία και την ευθύνη για τη Διοίκηση την αναλαμβάνει η πλειοψηφία, αλλά χρειάζεται και τη στήριξη όλων των υπολοίπων και από τη μεριά της πρέπει και η ίδια να αναπτύσσει συνεχώς πρωτοβουλίες ενωτικές για την προώθηση των θεμάτων του κλάδου.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *