Skip to content

Ετήσια Συνάντηση ΣΕΜΑ: Δυναμική και Ενωτικά Ουδέτερη

Η δυναμική και η ενότητα που διέπει το χώρο της διαμεσολάβησης ανεδείχθη κατά τη διάρκεια της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 400 εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Την εκδήλωση με τίτλο «Meeting the Brokers of a sustainable future!», η οποία έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, τίμησε με την παρουσία του και ο αναπληρωτής υπουργός ypourgos_proedroseea_proedrossemaΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, κος Γιάννης Τσιρώνης. Ο Κος Τσιρώνης επεσήμανε τη σημασία των προγραμμάτων Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης και ιδιαίτερα Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει στην επιχείρηση η ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης και ιδιαίτερα στη μείωση του κόστους επένδυσης και στην προστασία της επιχείρησης από κακόβουλες διεκδικήσεις. Η προώθηση ανάλογων προγραμμάτων, πρόσθεσε, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου και στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

kalesmenoi_sema_3Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κος Γεώργιος Καραβίας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του Συνδέσμου να αφιερώσει την εκδήλωσή του στην Βιώσιμη Ανάπτυξη οφείλεται στο γεγονός ότι αναγνωρίζει τη σημαντική επιρροή που ασκούν, ατομικά και επιχειρηματικά, οι δραστηριότητες του κλάδου στην κοινωνία. Ο ΣΕΜΑ πρόσθεσε, δεσμεύεται προκειμένου οι δράσεις του να επιλέγονται πάντα με γνώμονα την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον, καθώς και την διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Καραβίας, έχει χαρακτηριστεί ως «ένα τόσο σημαντικό γεγονός για το Δίκαιο του 21ου αιώνα, όσο ήταν τα ατομικά δικαιώματα για τον 18ο και 19ο αιώνα και τα κοινωνικά δικαιώματα για τον 20ο αιώνα!».

Τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Καραβίας, η Γενική Γραμματέας κα Ευγενία Καφφετζή και τα μέλη του Δ.Σ., οι οποίοι κάλεσαν τους φιλοgeniki1ξενουμένους τους να «καταθέσουν εγγράφως» τη δική τους δέσμευση για ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Σύνδεσμος, αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε μια ακόμα συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τα παιδικά χωριά SOS Βάρης, διαθέτοντας μέρος των εσόδων του στην υποστήριξη του Έργου της Οργάνωσης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *