Skip to content

Κάτι (πολύ) καλό γίνεται στο Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών

Με αθρόα προσέλευση από παράγοντες της αγοράς και σε ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα έγινε πριν απο δέκα περίπου μέρες η απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές του ΕΙΑΣ. Ατμόσφαιρα ευχάριστη όχι μόνο γιατί η μάθηση και η επιβράβευσή της είναι από τη φύση τους αισιόδοξα πράγματα, αλλά γιατί το ΕΙΑΣ περνά, η αλήθεια είναι, μια ανθηρή περίοδο μετά από την κρίσιμη για την επιβίωσή του καμπή στην οποία βρισκόταν δύο χρόνια πριν.  Το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό από ότι είναι σήμερα όταν τότε ανελάμβανε την Γενική Διεύθυνση ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες, το ταμείο άδειο, οι υποχρεώσεις βαριές και το ηθικό στον πάτο όλων όσων ασχολούνταν, περισσότερο ή λιγότερο με το Ινστιτούτο και πίστευαν στην αξία του. Να όμως που έφτανε ένας μόνο άνθρωπος για να κάνει τη διαφορά και να πετύχει αυτό που λίγοι περίμεναν: να πείσει τις εταιρείες να το υποστηρίξουν και να στήσει «τον ασθενή» στα πόδια του.  Από ένα σημέιο και μετά η ανάρρωση ήταν ταχεία για το ΕΙΑΣ, γεγονός που αποδεικνύει ότι όχι μόνο η ικανότητα, η δουλειά, η θέληση, αλλά κυρίως η απλή αγάπη για αυτό που κάνει κανείς, αργά η γρήγορα, μπορεί να κάνει θαύματα.

Όλοι όσοι μίλησαν κατά τη διάρκεια της τελετής δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την αλλαγή στη ρότα του Ινστιτούτου και το σπουδαίο έργο που πέτυχε ο διευθυντής του.

22 Banners +º++¤ü+À+¦¤Ä+¢Επτά εταιρείες ήταν χορηγοί στην εκδήλωση ενώ ανάμεσα στους αποφοίτους πρωτοστατούσαν με μεγάλη πλειοψηφία οι γυναίκες, κάποιες από τις οποίες εκτός από εργαζόμενες και φοιτήτριες, ήταν και μαμάδες μικρών παιδιών.

Μιλτιάδης Νεκτάριος
Μιλτιάδης Νεκτάριος

Ο καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ τόνισε πόση σημασία έχει η αγορά να έχει πάντα μελετημένες και τεκμηριωμένες απόψεις, έτσι ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει να πείσει την κοινωνία και τα κόμματα να εμπιστευτούν την ιδιωτική ασφάλιση με προϊόντα, που θα τρέχουν για τα επόμενα 30, 40, μπορεί και 50 χρόνια.

Μια ωραία συμβουλή έδωσε  η Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γεν. Γραμματέας ΕΑΕΕ, απευθυνόμενη στους φοιτητές. Να κάνουν την εκπαίδευση διαρκή στάση ζωής:

Μαργαρίτα Αντωνάκη
Μαργαρίτα Αντωνάκη

“Αν έχω κάτι να σας πω, είναι να είστε συνεχώς ενημερωμένοι και όχι να φοβάστε μην κάποιος σας διώξει. Αλλά να φτάσετε σε μια θέση που να σκοτώνονται για να σας πάρουν. Αυτό σημαίνει να είναι κανείς συνεχώς καταρτισμένος και δυνατός στη δουλειά του”.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προσπαθώντας να αναδείξει τη σημασία που έχει να συνδέεται η εκπαίδευση με την αγορά, κατέθεσε αυτό που παρατήρησε επισκεπτόμενος επαγγελματικά επιμελητήρια του εξωτερικού: ότι σε συνεχή ανταπόκριση με τις ανάγκες της κοινωνίας δημιουργούνται εκεί ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία και δουλειά εξασφαλίζουν στους νέους αλλά και πρόοδο στην κοινωνία.

Μόνο στο Βερολίνο, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, τα επιμελητήρια προετοιμάζουν 100.000 εργαζόμενους το χρόνο, είπε.

Στην Ελλάδα ο κάθε νέος που κάνει χρήση της δημόσιας παιδείας από το νηπιαγωγείο στο ΑΕΙ κοστίζει περί τα 180.000 ευρώ συνολικά στους έλληνες φορολογούμενους.

Εμείς εδώ όμως πληρώνουμε για να στέλνουμε τα παιδιά μας έξω, κατέληξε, αφού μέχρι στιγμής έχουμε στείλει 300.000 έτοιμους επιστήμονες σε όλα τα μέρη της Ευρώπης. Η ασφαλιστική αγορά έχει ανάγκη από μυαλά και έχει να προσφέρει μέλλον και ευκαιρίες στα νέα παιδιά, κάτι για το οποίο φροντίζει και το ΕΙΑΣ που πρσφέρει ακριβώς αυτό: τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

06 +ò¤ü¤ü+»+¦++¤é +£+++¼¤ä¤â++¤éΟ Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ αλλά και Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ Ερρίκος Μοάτσος εκμυστηρεύτηκε ότι είναι και αυτός ένας από τους πρώτους απόφοιτους του ετήσιου προγράμματος του ΕΙΑΣ και ότι με χαρά κάποια στιγμή αναμένει να υποδεχθεί στους κόλπους του Συνδέσμου Στελεχών τους νέους αποφοίτους. Αποκάλυψε ότι μια από τις επιδιώξεις του Συνδέσμου για τη χρονιά που έρχεται είναι να προβεί σε κοινές δράσεις με το ΕΙΑΣ.

«Οι εταιρείες αποζητούν εναγωνίως να προσλάβουν νέους ανθρώπους καταρτισμένους», τόνισε.

Δημήτρης Γαβαλάκης
Δημήτρης Γαβαλάκης

Ως εκπρόσωπος των Διαμεσολαβητών στη συνέχεια μίλησε ο Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΔΕ. Μαζί με την αγορά, αλλάζει και η διαμεσολάβηση, τόνισε. Αλλάζει πρακτικές, εκπαιδεύεται περισσότερο κα προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο καλύτερη και ποιοτική. Η διαμεσολάβηση δημιουργεί ασφαλιστικές συνειδήσεις και κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να προστατευτούν. «Ανεπτυγμένη ασφαλιστική βιομηχανία χωρίς θεσμικό φορέα εκπαίδευσης δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει», δήλωσε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές, στις οποίες όπως είπαμε πρωτοστατούσαν με διαφορά οι γυναίκες. Το πτυχίο σε κάθε απόφοιτο έδινε κάποιος από την διοίκηση της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, ή και καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι συνεργάστηκαν με το ΕΙΑΣ τη χρονιά που πέρασε – ο Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής από το ΟΠΑ και ο Αντιπρύτανης του Παντείου Γιάννης Φίλος, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Πτυχία δόθηκαν στα στελέχη που ολοκλήρωσαν το ετήσιο πρόγραμμα του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2015, το Mini MBA σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σε μια προσεχή ανάρτηση, θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στην πτυχιακή τους εργασία η οποία ήταν μια έρευνα για το πώς αντιλαμβάνονται, σε περίοδο ύφεσης, το ασφαλιστικό προϊόν οι εταιρείες, οι διαμεσολαβητές και οι καταναλωτές.

Στην απονομή πτυχίων συμμετείχαν οι R. Sutton (Credit Agricole), Π. Κασκαρέλης (Υδρόγειος), Α. Ευτυχίδης (Allianz), Θ. Ζαχαρόπουλος (Interasco), Δ. Καρδάση (Interamerican), Α. Μπεφών (AIG), Α. Μουτάφη (Groupama), Μ. Σιατούνης (AON Greece).

Η εκδήλωσε τελείωσε με κρασί και φαγητό, χειραψίες, αγκαλιές και φωτογραφικά ενσταντανέ, αφού προηγουμένως παρουσιάστηκαν δύο βίντεο που είχε επιμεληθεί προσωπικά ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου.  Το πρώτο κατέγραφε την εμπειρία των σπουδαστών μέσα από τα δικά τους λόγια, και το άλλο ήταν μια όμορφη αναδρομή στην εκδρομή που πραγματοποίησαν όλοι μαζί το 2015 – ένα δωράκι  προς τους φοιτητές για να θυμούνται για πάντα την χρονιά τους στο ΕΙΑΣ.

Τι έκανε το ΕΙΑΣ όλη τη χρονιά:

Πέρα από το ετήσιο πρόγραμμα για Στελέχη που προσφέρει το Ινστιτούτο (οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια), την χρονιά που πέρασε εκτός από τις συνέργιες με το Πάντειο και το Οικονομικό, πραγματοποιήθηκαν προγράμματα σε συνεργασία με την Deloitte Academy (για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) και με την Ένωση Πραγματογνωμόνων για το αυτοκίνητο. Έγιναν ακόμη σεμινάρια για την Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών (DNO), για την κανονιστική συμμόρφωση (compliance), για το Solvency, για την διαχείριση κυβερνοεγκλήματος και πολλά άλλα σεμινάρια για τεχνικά έργα όπως φωτοβολταϊκά και σεισμός, πολλά για τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, webinars σε συνεργασία με την Insurance Innovation, ακόμη και ημερίδα για την Συμπεριφορική Επιστήμη στις πωλήσεις. Τέλος σε συνεργασία με το ALBA πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα για απόκτηση πτυχίου Master στο Insurance Risk Management.

Συνολικά το 2015 το ΕΙΑΣ πραγματοποίησε περίπου 90 σεμινάρια τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Τα βραχυχρόνια σεμινάρια αυξήθηκαν κατά 65% τα τελευταία δύο χρόνια (533 ώρες) ενώ οι συμμετέχοντες αυξήθηκαν κατά 24% (720 άτομα συνολικά).

Σύντομα το Ινστιτούτο θα προσφέρει πιστοποιημένα σεμινάρια εξειδίκευσης 50 ωρών για όλους τους κλάδους ασφάλισης: αυτοκινήτου, περιουσίας, υγείας, αστικής ευθύνης, ζωής και πυρός. Όπως επίσης και όλα τα σεμινάρια επαναπιστοποίησης που επιβάλλει ο νέος νόμος (νέα τμήματα ξεκινούν το Μάρτιο). Μάλιστα σε συνεργασία με τα επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς και ενδεχομένως Θεσσαλονίκης τα σεμινάρια επαναπιστοποίησης θα προσφέρονται σε προνομιακές τιμές για τα μέλη τους. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε συνεργασία με συνδέσμους διαμεσολαβητών.

Οι απόφοιτοι αξίζουν ο καθένας ξεχωριστή μνεία:

Οι απόφοιτοι του ετήσιου προγράμματος EDI 2015

1η. Μαρία Νταγαδάκη (INTERASCO)
2ος. Παναγιώτης Ταρσινός (AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ)
3ος. Σωτήρης Χαρίτος (CREDIT AGRICOLE LIFE)

4. Κατερίνα Ακριβοπούλου (ALLIANZ ΕΛΛΑΣ)
5. Αλέξανδρος Ανδρούσος (INTERNATIONAL LIFE)
6. Αριστείδης Ατσαλάκης (A.T.S. INSURANCE AGENTS)
7. Δημήτρης Βαρβεράκης (Ασφ.Γρ.ΠΑΝ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ)
8. Γεωργία Βαρελά (AIG ΕΛΛΑΣ)
9. Σοφία Βορίλα (ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ)
10. Γιώργος Γάκης (INTERAMERICAN)
11. Ειρήνη Γκιώνη (ALLIANZ ΕΛΛΑΣ)
12. Δέσποινα Γκόντα (Γρ. Πωλήσεων Μ.ΑΔΑΜΑΚΗ)
13. Νικόλαος Δριβάκος (ΕΘΝΙΚΗ)
14. Κωνσταντίνα Εμμανουηλίδου (AON GREECE)
15. Κατερίνα Ζαράντ (AON GREECE)
16. Αγγελική Καναβού (AON GREECE)
17. Θεοδώρα Κανδρέλη (INTERNATIONAL LIFE)
18. Μαρία Καψοκαβάδη (PRIME INSURANCE COMPANY)
19. Ιωάννης Κερασοβίτης (AIG ΕΛΛΑΣ)
20. Παναγιώτα Κόικα (Ε.Α.Ε.Ε.)
21. Γιώργος Κυρίτσης (INTERASCO)
22. Ιωάννης Μακρυνικόλας (ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ)
23. Καλλιόπη Μπεκερτζή (ΕΘΝΙΚΗ)
24. Νικόλαος Νίνος (ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ)
25. Κωνσταντίνος Ξένος (INTERAMERICAN)
26. Μαρία Παπαϊωάννου (ΕΘΝΙΚΗ)
27. Δέσποινα Παπουτσή (ΕΘΝΙΚΗ)
28. Κατερίνα Πάσχου (GROUPAMA PHOENIX)
29. Ανδρέας Σκορδαλάκης (INTERAMERICAN)
30. Γιώργος Χαϊδεμένος (ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ)
31. Χρήστος Ψυχάρης (Ασφ. Σύμβουλος)

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών

1η. Βαρβάρα Δήμου (ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική)

2. Παναγιώτα Βασιλοπούλου (ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ)
3. Βασιλική Ζορμπά (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ – ΑΣΦ.ΜΙΝΕΤΤΑ)
4. Έλενα Ζουμπουλίδου (ΕΘΝΙΚΗ)
5. Παναγιώτα Κορδονούρη (INTERNATIONAL LIFE)
6. Μαρία Κουτροδήμου (ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ)
7. Πηνιώ Μπίστολα (ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ)
8. Γιώργος Σίνος (ERGO ZHMΩΝ)
9. Δήμητρα Τσατσαρώνη (ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ)
10. Νίκη Φωστήρα (ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ)

Οι απόφοιτοι Mini MBA

1η. Άννα Μπουλούγαρη (INTERAMERICAN)

2. Ελευθερία Αντωνοπούλου (Υπάλληλος Ασφαλ. Γραφείου)
3. Ιωάννα Βλάχου (INTERAMERICAN)
4. Κωνσταντίνος Γκούρης (INTERAMERICAN)
5. Μαριάννα Ζυγούρη (INTERAMERICAN)
6. Νικολέττα Θώδου (INTERAMERICAN)
7. Αναστασία Κλειδέρη (INTERAMERICAN)
8. Γεώργιος Κωνιός (ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ)
9. Κυριακή Μανουσάκη (INTERAMERICAN)
10. Διονύσιος Mάτσας (HDI GERLING)
11. Σταυρούλα Mητροπούλου (INTERAMERICAN)
12. Κωνσταντίνος Ντούτσης (INTERAMERICAN)
13. Γεώργιος Παναγόπουλος (ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΟΦΟΥ A.E.)
14. Γεωργία Πουλημένου (Ασφαλ. Σύμβουλος)
15. Ευάγγελος Σαλιάρης (INTERAMERICAN)
16. Αναστασία Σιαβάλα (CREDIT ACRICOLE)
17. Φιλίππα Σκαμάγκου (INTERAMERICAN)
18. Θρασύβουλος Σοφός (ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΟΦΟΥ A.E.)
19. Κωνσταντίνος Τσιμπούρης (SEXTANT INSURANCE SERVICES)
20. Μαρία Φραγκούλη (INTERAMERICAN)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *