Skip to content

Και online και ανεξάρτητος και Σύμβουλος, γίνεται;

Γνωστή εταιρεία διαμεσολάβησης, που ασχολείται με τη προώθηση ασφαλειών (αυτοκινήτου κυρίως) μέσω Ίντερνετ, το τελευταίο διάστημα προβάλει μια ενδιαφέρουσα διαφημιστική καμπάνια.

Μέσω της οποίας, προσκαλεί Ασφαλιστικούς Συμβούλους να συνεργαστούν μαζί της, αποκτώντας ουσιαστικά, το δικό τους online πρακτορείο.

Η καμπάνια έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στο παρελθόν επανειλημμένα προβάλει το συγκριτικό πλεονέκτημα που κατά την άποψή της έχει, σε σχέση με τον παραδοσιακό Ασφαλιστικό Σύμβουλο, εφόσον είναι και ανεξάρτητη μεσιτική  και ταυτόχρονα online εταιρεία. Σε αυτόν δηλαδή, τον οποίο ανταγωνιζόταν στο παρελθόν, τώρα του απευθύνεται και τον προσκαλεί να συνεργαστεί μαζί της.

Ενώ ταυτόχρονα είναι φανερό, ότι για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία, για να χρησιμοποιήσει δηλαδή τις δομές της εταιρείας ο κάθε ενδιαφερόμενος Σύμβουλος, θα πρέπει στην ουσία να της παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιό του.

Υπό την έννοια ότι πλέον αυτό θα είναι τοποθετημένο στη συγκεκριμένη εταιρεία διαμεσολάβησης και όχι σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Παράλληλα δε, ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος συνεργάτης Σύμβουλος αποφασίζει κάποια στιγμή να διακόψει τη συνεργασία. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση με το χαρτοφυλάκιό του; Θα δικαιούται να το μεταφέρει σε οποιαδήποτε νέα συνεργασία; Και η εταιρεία, πώς θα διαχειριστεί τα στοιχεία επικοινωνίας με τον πελάτη μιας και διαθέτει μηχανισμό απευθείας επικοινωνίας μαζί του και μάλιστα ειδικεύεται, όπως η ίδια τονίζει, σε αυτό.

Δείχνει δηλαδή απο τη μία τουλάχιστον αντιφατικό, μια εταιρεία με την στρατηγική και τα χαρακτηριστικά στα οποία μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, να απευθύνεται στο κλασικό δίκτυο και για αυτό άλλωστε, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

8 Comments

  1. Avatar

    Ολοι οσοι επιχειρησαν με διαφορους τροπους να αφησουν εξω τους διαμεσολαβουντες …ονοματα να μην λεμε …και πιστεψαν οτι ο ελληνας καταναλωτης θα αγοραζει ασφαλιστικα προιοντα μεσω internet… διαψευστηκαν και τωρα ξαναγυριζουν πισω αναζητωντας τον διαμεσολαβητη.
    Σε λιγο θα το καταλαβουν και οι τραπεζες αυτο…..και θα αναζητησουν διαμεσολαβητικα προσωπα με αδεια να κανουν αυτο – προσφεροντας Μισθο….

  2. Avatar

    Γιατί δεν λέτε το όνομα της εταιρίας? Για πόσο ακόμα θα πρέπει να μιλάμε με πλάγιο, ανούσιο λόγο?

  3. Avatar

    Μια ματια στους ισολογισμους της Εταιριας αρκει για να καταλαβει κανεις ποσο εξω εχουν πεσει στις μελετες τους.
    Να αναρωτηθουν οι ασφαλιστικοι Συμβουλοι πριν δουλεψουν μαζι τους γιατι δεν λειτουργησε το πλανο με τις ατελειωτες διαφημισεις αλλα και γιατι καμια μεγαλη Ασφαλιστικη Εταιρια δεν δουλευει μαζι τους .

  4. Avatar

    Είναι προφανές..με δέλεαρ “τυχόν” εκπτωτικές τιμές ατο αυτοκίνητο, η Εταιρεία να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο και σε άλλους κλάδους – αυτό δηλαδή που δεν μπορεί να αποκτήσει..

  5. Avatar

    Και On line και μετοχος Ιντεραμερικαν και Ανεξαρτητος Γινεται;

  6. Avatar

    Η προσπαθεια των παιδιων ειναι σοβαρη και τρωνε ψωμι πολλοι.Τωρα αν εσεις δεν μπορειτε να καταλαβετε το κερδος μπορειτε να περιμενετε την ανεργια. Η μπορειτε να μιλησετε με τον σωρρα της αγορας,Μην πεφτετε με τα μουτρα σε κατι καινουργιο και το παιζεται πονηροι.Δοκιμαστε και μετα πειτε οτι θελετε,

  7. Avatar

    Το project έχει την λογοκή υποβάθμισης των διαμεσολαβουντων .
    Το δυστήχημα είναι ότι το χρηματοδοτούν 2 από τις μεγαλύτερες εταιρείες


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *