Skip to content

Μην χάνετε τις Παρασκευές σας: πέντε τρόποι να είστε (χαλαρά) παραγωγικοί

Εάν είστε συνεπής εργαζόμενος, όταν φτάνει η Παρασκευή έχετε ήδη συμπληρώσει 40 ώρες δουλειάς. Είναι πολύ πιθανό και ανθρώπινο μόλις πάει 12 το μεσημέρι, το μυαλό να αρχίσει ήδη να κάνει σχέδια: σινεμά, φίλοι, βόλτα με τα παιδιά. Το ίδιο φυσικά, ισχύει και για τους υποψήφιους πελάτες σας. Ως γνωστόν και καταγεγραμμένο, μόλις πλησιάσει μεσημέρι ή θα είναι εκτός γραφείου (για «συνάντηση στο κέντρο» που συχνότατα σημαίνει συνάντηση με φίλους ή ψώνια με την κυρία) ή και να είναι στη θέση τους, σίγουρα δεν θα έχουν όρεξη να σκεφτούν την πιθανότητα να τους συμβεί μερική ή ολική ανικανότητα, ή πως θα ζήσει η οικογένειά τους αν πεθάνουν…

Παρόλη όμως την κούραση ή τον «αέρα» του Σ/Κ που πλανάται στην ατμόσφαιρα, δεν χρειάζεται να πάνε χαμένες οι Παρασκευές. Υπάρχουν πράγματα ευχάριστα και εποικοδημητικά για να εκμεταλλευτείτε και την τελευταία εργασιακή σας μέρα:

  1. Προγραμματίστε τις συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας, εκτός αλλά και εντός γραφείου. Προφανής απασχόληση, δεν παύει όμως να είναι ο καλύτερες τρόπος για να ξοδέψετε το χρόνο σας. Αν αφήσετε το πλάνο της εβδομάδας για την Δευτέρα, θα χάσετε τη μέρα σας.
  2. Προετοιμάστε ή μελετήστε εβδομαδιαίες αναφορές. Μην περιμένετε την Δευτέρα το πρωί για να δείτε τι «πιάσατε» την προηγούμενη εβδομάδα και τι πρέπει να πετύχετε αυτή που ξεκινάει. Οι Δευτέρες είναι πάντα «πηγμένες» και «φασαριόζικες» μέρες.
  3. Περιηγηθείτε στα social media. Οι ευκαιρίες για δικτύωση και εξεύρεση πελατών είναι άπειρες, χρειάζεστε όμως το χρόνο σας για να μάθετε πρώτον να τις εντοπίζετε και δεύτερον να τις αξιοποιείτε. Καλό είναι να μην χάνετε χρόνο στο Ίντερνετ μεσοβδόμαδα αλλά ούτε και να το αγνοείτε: περιηγηθείτε χωρίς ενοχές τις Παρασκευές!
  4. Ξαναμελετήστε την παρουσίαση που κάνετε στους υποψήφιους πελάτες. Σκεφτείτε τα λόγια που χρησιμοποιείτε, την προσέγγιση που κάνετε, τα έγγραφα ή εικόνες που επιδεικνύετε. Προσθέστε και αφαιρέστε, ανανεώστε την παρουσίασή σας.
  5. Επισκεφθείτε τους πελάτες σας. Ιδιαίτερα χρήσιμο αν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι και δεν έχετε όρεξη για τίποτα. Εκείνοι θα το εκτιμήσουν και εσείς, χωρίς ενοχές, θα χαλαρώσετε δουλεύοντας.

Υ.Σ. Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει, απλά…ονειροπολήστε εποικοδομητικά. Οραματιστείτε το μέλλον σας θετικά, όπως ακριβώς το ονειρευόσαστε και φανταστείτε τον εαυτό σας δυνατό, γεμάτο αυτοπεποίθηση, ικανοποιημένο που πέτυχε όλα αυτά που ήθελε. Ωραία εικόνα δεν είναι;

Καλό Σαββατοκύριακο!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *