Skip to content

Οι 4 στρατηγικές στοχεύσεις του ΣΕΜΑ

  • Ο σχεδιασμός των Επιτροπών Δράσης
  • Νέα μέλη στο ΔΣ

Η ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία, η δημιουργία υπεραξίας στις υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος στον πολίτη, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου και η γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου που διαδραματίζει ο ΣΕΜΑ στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς, αποτελούν τους τέσσερις βασικούς στόχους του φορέα, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, απευθυνόμενος, χθες, στους συμμετέχοντες στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Allianz Ελλάδος, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και το σύνολο των μελών του φορέα για τη στήριξή τους και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν με στόχο ο ΣΕΜΑ να ενισχύσει τη φωνή του στην αγορά και τόνισε ότι «ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματά εδώ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε κάθε χρόνος που περνά να μας βρίσκει πιο δυνατούς, περισσότερο έμπειρούς και με μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Πρόσθεσε δε ότι «η ασφαλιστική αγορά και μαζί της οι μεσίτες ασφαλίσεων έχουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Με την ελπίδα ότι οι εξελίξεις στο μέλλον θα είναι θετικότερες και ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε μια σταθεροποίηση και με την προοπτική, έστω και μιας σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας στο πρόσεχες διάστημα, είναι στο χέρι μας να αδράξουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή νέα ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Ξηρογιαννόπουλος.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους προέδρους των Επιτροπών του ΣΕΜΑ προκειμένου να παρουσιάσουν από την πλευρά τους το στίγμα της επόμενης χρονιάς ανά τομέα δράσης του Συνδέσμου:

Ευγενία Καφφετζή, Υπεύθυνη της Επιτροπής Δεοντολογίας & Ανταγωνισμού
Στόχος της Επιτροπής είναι η καθιέρωση συγκεκριμένων επαγγελματικών προτύπων, η επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας που θα λειτουργήσει ως πυξίδα για την καθημερινή δράση του μεσίτη ασφαλίσεων, η προστασία του από τις στρεβλώσεις της αγοράς και τις αθέμιτες πρακτικές, καθώς και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά.

Φίλιππος Μυτιληναίος, Υπεύθυνος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων
Η Επιτροπή θα δρομολογήσει την κατάρτιση ενός εγχειριδίου με συμβουλές και λύσεις για θέματα που αφορούν στην ορθή εφαρμογή της IDD και του GDPR, ενώ θα επιδιώξει τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της BIPAR στην Αθήνα για την περίοδο 2019-2020.

Νίκος Κόκκινος Υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας
Ο ΣΕΜΑ θα θεσμοθετήσει το ρόλο του ambassador ώστε να φέρει τους νέους πιο κοντά στο επάγγελμα του μεσίτη ασφαλίσεων, θα οργανώσει Ακαδημία στελεχών για τον κλάδο, ενώ θα ενισχύσει τις συνέργειες με το ΣΕΒ, καθώς και τις δράσεις υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης.

Μαρία Τσιλιμπάρη, Υπεύθυνη της Επιτροπής Θεσμικών Θεμάτων
Ο ΣΕΜΑ θα επιμείνει στο να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών του στο πλαίσιο εφαρμογής της οδηγίας IDD για ζητήματα σχετικά με το μικτό σύστημα αμοιβών και τη θέσπιση ορθών κριτήριων προσδιορισμού της δευτερεύουσας δραστηριότητας. Επίσης, προωθεί την τυποποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού ζημιών ώστε να είναι ενιαίες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και σε ότι αφορά τα εργατικά ατυχήματα έχει ήδη ζητήσει τη δίκαιη ερμηνεία από όλους τους συναρμόδιους φορείς των όρων ασφαλείας στη λειτουργία των εταιρειών. Τέλος, επιδιώκει την υπογραφή σύμβασης με τις ασφαλιστικές εταιρείες για κοινή περιγραφή των όρων που εμπεριέχονται στις ασφαλίσεις περιουσίας.

Μιχάλης Τζωρτζωρής, Υπεύθυνος της Επιτροπής Μελών & Προστιθέμενης Αξίας
Στόχος της Επιτροπής είναι η εξασφάλιση υπεραξίας στα μέλη του ΣΕΜΑ, κυρίως μέσα από την «κάρτα μέλους» η οποία ήδη προβλέπει μια σειρά από παροχές και προνόμια που παρέχουν στους μεσίτες ασφαλίσεων τρίτες εταιρείες. Στο πρόσεχες διάστημα με την «κάρτα μέλους» θα συνδεθούν κι άλλες εταιρείες, ενώ σχεδιάζεται και μια δεύτερη κάρτα για τους εργαζόμενους στα μεσιτικά γραφεία.

Βασιλική Δράκου, Υπεύθυνη της Επιτροπής Εκδηλώσεων 30 χρόνια ΣΕΜΑ
Επιδίωξη της Επιτροπής είναι η οργάνωση, φέτος, σειράς εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΜΑ, ώστε να ενταθεί η προβολή του θεσμού γενικότερα στην αγορά και να αναδειχθεί η αξία του μεσίτη ασφαλίσεων στην επιχειρηματική κοινότητα και η νέα εποχή στην οποία περνά πλέον ο κλάδος.

Στο μεταξύ, χθες, στο πλαίσιο εκλογών για την αναπλήρωση του Δ.Σ. με ένα νέο τακτικό μέλος και τρία αναπληρωματικά, ως τακτικό μέλος εξελέγη ο κ. Νίκος Κατσιμπέρης και ως αναπληρωματικά η κ. Ηλέκτρα Αποστολοπούλου, ο κ. Γιώργος Ζαφειρίου και ο κ. Απόστολος Ζηκούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, καλωσόρισε, χθες, επτά νέα μέλη στο Σύνδεσμο και ειδικότερα τις εταιρείες Thesis Brokers, ZIA Insurance Brokers, Ν.Σ. Απόστολοπουλος, IQ Insurance Quality, Ελέστια, Autoprotect Hellas Administration και Ionios Brokers. Με την εγγραφή των προαναφερόμενων εταιρειών στο Σύνδεσμο, ο συνολικός αριθμός των μελών του ανέρχεται πλέον σε 89.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Φίλιππα Μιχάλη, σε σύντομο χαιρετισμό της πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης του ΣΕΜΑ, αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού του μεσίτη ασφαλίσεων, υπογράμμισε τις προοπτικές του κλάδου και επεσήμανε την πρόθεση της Allianz να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις συνεργασίας της με τους μεσίτες ασφαλίσεων.

Αμέσως μετά, ο κ. Redouane El Oulhani, Head of New Business Development της AGCS (Allianz Global Corporate & Specialty) του ομίλου Allianz, παρουσίασε τα σημαντικότερα ευρήματα του φετινού Allianz Risk Barometer για τον παγκόσμιο χάρτη των επιχειρηματικών κινδύνων του 2018, αναφέροντας ότι, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται, η διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα συμβάντα στον κυβερνοχώρο και οι φυσικές καταστροφές. Ακολουθούν, όπως είπε, οι κίνδυνοι από τις εξελίξεις στις αγορές, όπως και από τις ανατροπές που καταγράφονται σε μακροοικονομικό επίπεδο (προγράμματα λιτότητας, ύφεση, πληθωρισμός κ.α.), οι ζημίες από πυρκαγιά-έκρηξη, το ρίσκο από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, η απώλεια φήμης ή αξίας της μάρκας, οι κίνδυνοι από την αλλαγή της νομοθεσίας (οικονομικές κυρώσεις, προστατευτισμός, Brexit και διάσπαση της Ευρωζώνης) και οι συνέπειες από την αλλαγή του κλίματος και την αυξανόμενη αστάθεια των καιρικών συνθηκών. Ολόκληρη η έρευνα υπάρχει αναρτημένη στο site της Allianz: www.allianz.gr.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *