Skip to content

Παγώνουν τα ειδοποιητήρια στα ανασφάλιστα μέχρι 14/7 – επιστροφή προστίμου σε όσους ασφαλιστούν

Τρέχει και δεν φτάνει το Υπουργείο για να μαζέψει το χάος με τα περίπου μισό εκατομμύριο λανθασμένα ειδοποιητήρια που εστάλησαν το τελευταίο επταήμερα. Με τελευταία (χθεσινή) απόφαση του Υπουργείου, όσοι ανασφάλιστοι οδηγοί ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα πάρουν πίσω το πρόστιμο των 250 ευρώ, ενώ μέχρι  τότε  παγώνουν και οι αποστολές.

Προφανώς οι λίστες που διασταυρώθηκαν ήταν ανεπικαιροποίητες και παμπάλαιες, με αποτέλεσμα την σωρεία λαθών.  Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια θα σταματήσει εδώ. 

Η επιβολή των προστίμων τάραξε τα νερά και αποτελεί τις τελευταίες μέρες θέμα συζήτησης πολλών. Σίγουρα όμως, αποτελεί και “εκπαιδευτικό εργαλείο” προς την κοινωνία για την συνειδητοποίηση των συνεπειών σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος.

Όμως οι διασταυρώσεις αν δεν συνεχιστούν ή αν δεν επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή να γίνει συνείδηση στον κάθε ένα ότι η ασφάλιση είναι προϋπόθεση κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου, παράβαση ίσης σημασίας και βαρύτητας, με το να οδηγεί κάποιος χωρίς δίπλωμα.

Χαλάλι στο αλαλούμ – αρχή είναι άλλωστε. Αν οι προσπάθειες δεν συνεχιστούν, η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι η κίνηση αφορούσε απλά άλλη μια προσπάθεια να μπει…ζεστό χρήμα στα συρτάρια της. 

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ μετά την χθεσινή απόφαση:

«Λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες. Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι»

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *