Skip to content

Περιθώριο ασφάλισης 7 ημερών στους νέους ιδιοκτήτες οχημάτων

Μια ανάσα πριν λήξει η προθεσμία της 23ης Μαρτίου, η οποία δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα να τα ασφαλίσουν προτού η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αρχίσει τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την προθεσμία σύναψης ασφάλισης  από 3 σε 7 εργάσιμες ημέρες για όσους αγοράζουν καινούργιο όχημα.

Αλλιώς, ο νέος ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει το  χρηματικό πρόστιμο που αναλογεί στον κυβισμό του οχήματός του: 

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικά εκατοστά
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικά εκατοστά

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 600.000 οχήματα.

Όποιος επιθυμεί να ελέγξει εάν το όχημά του είναι ασφαλισμένο ή όχι, το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (www.hic.gr) ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα, αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να δηλώσει τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην “καρτέλα κατάστασης”.

Σε πρόσφατη εκδήλωση της ΕΑΕΕ για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο του αυτοκινήτου ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, είχε αναφέρει σχετικά πως «όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου και διασταυρώσεων από την Πολιτεία, τα έξι εκατομμύρια ασφαλισμένα οχήματα που ήταν καταγεγραμμένα έως το τέλος του 2017, θα ανέλθουν στα εξήμιση εκατομμύρια, ώστε επιτέλους να πάψουν 6 εκατ. ασφαλισμένοι να πληρώνουν για 600.000 ανασφάλιστους».

Για το ίδιο καυτό θέμα είχε κάνει παρέμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «Χωρίς λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων εκπνέει το 2017 με τις ευθύνες της κυβέρνησης να διογκώνονται επικίνδυνα. Η χρονοτριβή δε μπορεί να συνεχιστεί. Αναδεικνύει ένα τεράστιο έλλειμμα που κάποιος ή κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν. Τα ανασφάλιστα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα διογκώνονται, και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *