Skip to content

Πικάντικες (και μη) αναφορές στον Τύπο για την πώληση της Εθνικής

Στην τελική ευθεία η απόφαση πώλησης για την Εθνική Ασφαλιστική και το τελευταίο διάστημα ποικίλουν και τα διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι μνηστήρες είναι πλέον ευρέως γνωστοί (3 κινεζικοί όμιλοι – Fosun International, Gongbao και Wintime και το ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα EXIN Partners -Παύλος Κανελλόπουλος, John Calamos, John Koudounis, Matt Fairfield). Τους φακέλους εξετάζουν οι Goldman Sachs και Morgan Stanley και η απόφαση, με βάση τεχνικά και οικονομικά κριτήρια αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Ως κριτήρια για την επιλογή αγοραστή αναφέρονται μεταξύ άλλων, η εμπειρία και οι τεχνικές γνώσεις στις πωλήσεις ασφαλειών, η διαπραγμάτευση για την συνέχιση των τραπεζοασφαλιστικών δραστηριοτήτων ακόμη και η πρόθεση για διενή επέκταση (διαβάστε εδώ και εδώ)

Οι κινέζοι πάντως έχουν και στο παρελθόν επιχειρήσει να εισχωρήσουν στις ασφαλιστικές αγορές της Δύσης ενώ ως γνωστόν η EXIN απέκτησε πρόσφατα το μερίδιο της AIG στην AIG Ελλάς. (Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Τζον Κουδούνης στην Καθημερινή της Κυριακής).

Δεν λείπουν βεβαίως και οι…κίτρινες αναφορές όπως αυτή από το “Κουτί της Πανδώρας”, ιδιοκτησίας γνωστού δημοσιογράφου, που συχνά πυκνά αρέσκεται στη συνομωσιολογία.

Κάποια μέσα, τέλος, απασχόλησε και φωτογραφία που “ψαρεύτηκε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει παράγοντες της Fosun παρέα με τον Ηλία Ψινάκη σε χρέη..ξεναγού. Ο Ηλίας Ψινάκης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί προσωπικά με κάποιους από αυτούς κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Πεκίνο πριν λίγους μήνες. Εκεί ο Δήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πλαίσια ανταλλαγής αναπτυξιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και με εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων, όπως ο Διευθυντής Επενδύσεων Τουρισμού και Εμπορίου της Fosun κ.George Zhang.

 

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *