Skip to content

Πιστοποίηση Εσωτερικών Ελεγκτών από ΕΙΑΣ & Πάντειο

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σχεδίασαν και πραγματοποιούν ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που υποστηρίζεται από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό και διενεργείται από έμπειρους και εξειδικευμένους εισηγητές – καθηγητές, στην πλειοψηφία τους μέλη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το σχεδόν 4μηνο αυτό Πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 125 ωρών και αποτελείται από έξι ενότητες, τις οποίες καλύπτουν δέκα εξειδικευμένοι εισηγητές, διδάσκοντες -σχεδόν όλοι- στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου 2015.

Οι διδάσκοντες στο Πρόγραμμα αυτό, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου ή διδάσκοντες σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα. Μέρος του Προγράμματος καλύπτεται από ανώτατα και ανώτερα στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ελεγκτικών εταιριών, με μεγάλη και σε βάθος πείρα και εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους.

Οι Αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015.

Σκοπός του Προγράμματος:

Οι σύγχρονες και συνεχείς αλλαγές στο οικονομικό-ασφαλιστικό-επιχειρηματικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια καθιστούν τον Εσωτερικό Έλεγχο μια βασική λειτουργία για την ασφαλιστική επιχείρηση. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων στη σύγχρονη εφαρμοσμένη ελεγκτική μεθοδολογία και τα πρότυπα ελέγχου, στην ανάλυση των βέλτιστων τεχνικών και πρακτικών για την εκτέλεση της ελεγκτικής εργασίας εστιασμένη στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, στη σύνταξη των διαφόρων Αναφορών Ελέγχου, στο Νομικό και Κανονιστικό Πλαίσιο της ασφαλιστικής αγοράς, στα συστήματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, στη Λογιστική των ασφαλιστικών εταιριών και στον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων.

Τέλος, το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε οι εκπαιδευόμενοι να συμμετάσχουν σε πραγματικά case studies ασφαλιστικών επιχειρήσεων, αφού οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης και οι ανάγκες για υπηρεσίες αποτελεσματικού εσωτερικού ελέγχου στον ασφαλιστικό κλάδο έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της εφαρμογής της Οδηγίας “Solvency II” από 1/1/2016.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο, δύο απογεύματα την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) και ώρες 16:30-19:45 (πλην τριών εβδομάδων που τα μαθήματα -αντί Πέμπτης- θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί, 10:00 – 15:00).

Η ύπαρξη Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από υψηλού κύρους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ασφαλιστικής αγοράς, διασφαλίζει την αρτιότητα και το κύρος τόσο του προγράμματος όσο και των εξετάσεων πιστοποίησης, που θα ακολουθήσουν. Οι εξετάσεις Πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων θα βασίζονται στο σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και θα γίνουν σύμφωνα με Κανονισμό Εξετάσεων, εγκεκριμένο από την Επιστημονική Επιτροπή.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *