Skip to content

Πρωτότυπη χρήση του Facebook από ασφαλιστική εταιρεία

Αναφερόμαστε στην πολύ αξιόλογη προσπάθεια της Groupama να προωθήσει στο ευρύ κοινό την ιστορία της ασφάλισης αξιοποιώντας το Facebook.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημιούργησε την εφαρμογή “Ιστορία της Ασφάλισης“, η οποία μέσα από ένα καλοσχεδιασμένο βιβλίο comic παρουσιάζει ορισμένα σημεία σταθμούς στην ιστορία της ασφάλισης, όπως τον επιμερισμό του ρίσκου στην μεταφορά των εμπορευμάτων που εφήρμοσαν οι Κινέζοι χωρικοί το 3.000 π.χ, τον Δίκαιο Βασιλιά της Βαβυλώνας Χαμουράμπι, τον Νόμο των Ροδίων, το καφενείο του Lloyd, κα.

Η εφαρμογή πετυχαίνει να παρουσιάσει σύνθετες έννοιες της ασφάλισης με πολύ απλό και “εύπεπτο” τρόπο,  χρησιμοποιώντας την τέχνη της αφήγησης, και όλα αυτά μέσα σε ένα ωραίο περιτύλιγμα, πράγμα αναγκαίο όταν διεκδικείς την προσοχή από ένα ευρύ ακροατήριο, όπως αυτό του Facebook.

Το στοίχημα βέβαια είναι το κατά πόσο οι καταναλωτές, παρά την καλή προσπάθεια της εταιρείας, θα βρουν ενδιαφέρον το θέμα, δηλαδή την ιστορία της ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο βιβλίο comic είναι μια πολύ καλή ιδέα, η οποία προσφέρεται και για marketing από και προς τους συνεργάτες.

Μπορεί να αξιοποιηθεί δηλαδή ως εργαλείο για να ανοίξει η εταιρεία το διάλογο με νέους, υποψήφιους συνεργάτες, να συμβάλει στην εκπαίδευση των νεοεισερχομένων ασφαλιστών, αλλά κυρίως ως εφόδιο προς τους υφιστάμενους συνεργάτες, για την εκπαίδευση των πελατών.

Διότι, πράγματι, διαβάζοντας κάποιος τα κεφάλαια αυτού του μίνι βιβλίου, εξάγει το συμπέρασμα ότι η Ασφάλιση αναπτύχθηκε ως αναγκαιότητα στις ανθρώπινες κοινωνίες. Ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την επιβίωση και την ευημερία.

Αξίζει λοιπόν, κάθε συνεργάτης της εταιρείας να δίνει σε κάθε νέο πελάτη ένα e-book ή ένα Newsletter με την “Ιστορία της Ασφάλισης”.

Ευχόμαστε στην εταιρεία να συνεχίσει την ενέργεια με την ίδια επιτυχία!

To Underwriter.gr θα συνεχίσει να εντοπίζει και να παρουσιάζει τις καλύτερες ιδέες της Ασφαλιστικής Αγοράς, εντός και εκτός συνόρων.

Την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/GroupamaPhoenix/app_290764744371326?ref=page_internal

1 Comment

  1. Avatar

    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ…..
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…….


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *