Skip to content

Πόσοι ελέφαντες χωράνε σε ένα αεροπλάνο jumbo;

Η ερώτηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και η απάντηση έχει ήδη δοθεί: Δέκα!

Τον υπολογισμό έκαναν οι Lloyd’s of London, όταν, το 2004, χρειάστηκε να ασφαλίσουν το…συγκεκριμένο φορτίο, για υπερατλαντική πτήση 36 ωρών, από την Ναμίμπια στο Μεξικό.

Επρόκειτο για μια “αποστολή μαμούθ” όπως κατόπιν ομολόγησε ο underwriter ζώων του Lloyd’s XL syndicate, κ. Ρόμπερτ Γουέλς.

Που όμως εκτελέστηκε άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα χάρη στην λεπτομερή ανάλυση κινδύνου και τον εξαντλητικό σχεδιασμό.

Πρόσφατα 18 ελέφαντες στάλθηκαν από την Σουαζιλάνδη σε έναν αμερικάνικο ζωολογικό κήπο μέσω Boeing 747 προκειμένου να εξασφαλιστεί το είδος.

Οι Lloyd’s είναι φυσικά το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σε περιπτώσεις  ασυνήθιστων, παράξενων και πολύπλοκων ασφαλίσεων.

Σε άλλο περίεργο περιστατικό, αποζημίωση 1 εκατομμυρίου βρετανικών λιρών απαίτησε από τους Lloyd’s ένας συλλέκτης, όταν μια προτομή από πάγο, έλιωσε, επειδή κατά λάθος αποσυνδέθηκε η πρίζα της κατάψυξης στην οποία ήταν αποθηκευμένη.

Mark-Quinn-Self2-550x599
Ο εαυτός του Μαρκ Κουίν…

Η προτομή αναπαριστούσε σε πραγματικό μέγεθος το κεφάλι του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος το κατασκεύασε σμιλεύοντας 4 λίτρα από το, και εδώ είναι το περίεργο της ιστορίας, κατεψυγμένο αίμα του…

Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πρόκειται για το έργο με τίτλο“Εαυτός”, του βρετανού Marc Quinn, (φωτό δεξιά) ο οποίος το φιλοτέχνησε το 1991.

Το…κεφάλι πρέπει να βρίσκεται μονίμως στην….κατάψυξη για να μην λιώσει. Χρόνια αργότερα το αγόρασε ο διάσημος συλλέκτης μοντέρνας τέχνης Charles Saatchi, (ιδρυτής του διαφημιστικού κολοσσού  Saatchi & Saatchi), ιδιοκτήτης και της ομώνυμης γκαλερί.

Άγνωστο γιατί ο συλλέκτης διατηρούσε το έργο στην κατάψυξη του σπιτιού του και όταν μια μέρα κατέφθασαν εργάτες για να ξεκινήσουν την προέκταση της κουζίνας του, κάποιος από αυτούς έβγαλε την πρίζα από το ψυγείο και λίγο αργότερα, άρχισε το πάτωμα να πλημμυρίζει από το έργο τέχνης που έλιωνε…

Ο καλλιτέχνης, αξίζει να σημειωθεί, κάθε πέντε χρόνια φιλοτεχνεί και ένα νέο κεφάλι, γιατί θέλει έτσι να καταγράψει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό του…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *