Skip to content

Ρυθμίσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε συνάντηση με τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο

Ρυθμίσεις για τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού συζήτησαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στο γραφείου του υπουργού το Σάββατο 23 Απριλίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε στον κ. Κατρούγκαλο η αντίθεση του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ στις προωθούμενες μεταβολές. Ταυτόχρονα ως έλασσον αντισταθμιστικό μέτρο των επιχειρούμενων κυβερνητικών μεταβολών και στην περίπτωση που δεν αρθούν ζητήθηκε σταδιακή προσαρμογή του κλάδου στα νέα δεδομένα.

Στον υπουργό αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί η ένταξη του κλάδου στις νέες υψηλές ασφαλιστικές εισφορές να γίνει σταδιακώς προκειμένου να αμβλυνθούν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις που θα επιφέρουν οικονομικό πλήγμα και θα οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες επαγγελματίες. Επισημάνθηκε επίσης ότι ανάλογη πρόβλεψη έχει γίνει σε άλλους ασφαλισμένους όπως για παράδειγμα του ΕΤΑΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο και για την διευκόλυνση των νεοεισερχόμενων στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ζητήθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο να υπάρξει ρύθμιση για παροχή εκπτώσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε στον υπουργό τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και το πόσο σημαντικό είναι η κυβερνητική πολιτική να προωθεί μέτρα που στηρίζουν την εξέλιξη της αγοράς και των επαγγελματιών.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Γαβαλάκης εξήγησε ότι οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό θα πρέπει να είναι ευρύτερου βεληνεκούς από τις σημερινά επιχειρούμενες και ζήτησε να επανεκκινήσουν συζητήσεις για να βρεθεί μια ουσιαστική, στοχευμένη, και αποτελεσματική λύση για τους πολίτες και το κράτος.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στον υπουργό και μια σειρά άλλων θεμάτων φορολογικού και ασφαλιστικού περιεχομένου παραθέτοντας τα δεδομένα που έχει από τους κλάδους που εκπροσωπεί το ΕΕΑ και τα στοιχεία που περιγράφουν την εξέλιξη τους στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *