Skip to content

ΣΕΜΑ: Επιβεβλημένη η ασφάλιση των διαδικτυακών κινδύνων

Το μήνυμα ότι οι επενδυτές οφείλουν να ασφαλίσουν τα δεδομένα τους ώστε να περιορίζουν το ρίσκο τους από ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, περνούν οι μεσίτες ασφαλίσεων – μέλη του ΣΕΜΑ με την παραγωγή ενός ολιγόλεπτου βίντεο από την πρόσφατη εκδήλωσή τους, με τίτλο «Meeting the Brokers of a Cyber Secure World», που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών ομίλων, καθώς και μέλη της διοίκησης του ΣΕΜΑ, μέσα από το βίντεο τοποθετούνται με δηλώσεις τους, τονίζοντας ότι η χρήση των νέων τεχνολογιών δίνει λύσεις στην αγορά, όμως εγκυμονεί και κινδύνους έναντι των οποίων μπορούν και πρέπει να ασφαλίζονται οι επιχειρηματίες.

Ο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. και ιδρυτής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός, με τους Έλληνες και βρίσκονται 26οι στους 28 της Ε.Ε. καθότι δεν ενημερώνονται επαρκώς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ενώ χαρακτήρισε τις κυβερνοεπιθέσεις Νο1 κίνδυνο για το επιχειρείν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, τόνισε ότι το cyber risk πρέπει να μας απασχολήσει όλους, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχειρηματία τα προγράμματα ασφάλισής τους έναντι των διαδικτυακών κινδύνων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *