Skip to content

Σε κάμψη οι ασφαλίσεις επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα

Για τις ασφαλίσεις επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα, μίλησε στο Underwriter.gr o Κωνσταντίνος Βαλαβάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων “Ομνύω” στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.

της Βάσως Βεγίρη

dsc_0072-2Στη Βόρεια Ελλάδα, οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις είναι δυστυχώς μια αγορά που έχει κάνει “κοιλιά”, μιας και πολλές επιχειρήσεις έχουν βγάλει τις εργασίες τους στα Βαλκάνια – αυτό κατά συνέπεια έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα χαρτοφυλάκια των τοπικών επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου.

Οι σοβαρές επιχειρήσεις γενικά ασφαλίζονται σύμφωνα με τον κ. Βαλαβάνη. Όσες όμως το κάνουν μέσω των Τραπεζών, πολλές φορές είναι υποασφαλισμένες. Αυτός είναι ένας  από τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρεται η διαμεσολάβηση: “τον ασφαλιστή δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει ο τραπεζικός υπάλληλος, που άλλος είναι ο ρόλος του και άλλο το γνωστικό του επίπεδο, σε σχέση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές”, είπε.

Αναλυτικότερα, παρατηρούνται ασφαλιστικά συμβόλαια, τα οποία παρέχουν ασφάλιση σύμφωνα με τους δανεισμούς των εταιρειών και όχι σύμφωνα με το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων, οπότε αν προκύψει ζημία η επιχείρηση θα πάρει μόνο ποσοστό της αποζημίωσης που θα έπρεπε να πάρει. Η υποασφάλιση αυτή, μάλιστα, είναι εκτεταμένη στον βαθμό που οι επιχειρήσεις είναι δανεισμένες, δηλαδή με απλά λόγια αυτές, που έχουν δάνεια, σε μεγάλο βαθμό είναι υποασφαλισμένες.

Ο επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει, ότι έχει το δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος τον ασφαλιστικό του διαμεσολαβητή ή την εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων, που θα συνεργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος από την Τράπεζα να ασφαλιστεί στη δική της εταιρεία.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνεται η αύξηση της ζήτησης για προγράμματα Υγείας, τα οποία να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών με “ουσιαστικές παροχές, αλλά με ένα κόστος, το οποίο να είναι καλύτερα σταθμισμένο σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι προσφάτως”, είπε στο Underwriter.gr,  καταλήγοντας:

“Οι εταιρείες πλέον ακούν περισσότερο τους διαμεσολαβητές, όσον αφορά τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε ένα περιβάλλον κρίσης μόνο με συνέργειες και συνεργασίες μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα”.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *