Skip to content

Στουρνάρας: Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μετεξελιχθεί σε σύστημα τριών πυλώνων

Την συνεργασία δημoσίου και ιδιωτικoύ τομέα στο ασφαλιστικό σύστημα ζήτησε εκ νέου δημοσίως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες στο δείπνο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στη Θεσσαλονίκη

της Βάσως Βεγίρη

v.vegiri@underwriter.gr

Ο εθνικός μας πλούτος, τόνισε ο κ.Στουρνάρας,  είναι το άθροισμα των δημόσιων και ιδιωτικών εγχώριων πόρων και η αναπτυξιακή πολιτική πρέπει να αποβλέπει στη μεγιστοποίηση του αθροίσματός τους, καθώς οι συνέργειες μεταξύ τους βελτιστοποιούν το συνολικό αποτέλεσμα και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όπου χρειάζεται.

Αυτή η γενική αρχή κατά τον ίδιο μπορεί να επεκταθεί με διάφορους τρόπους: στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, στην έρευνα και καινοτομία, στον τομέα ανάπτυξης τουριστικών υποδομών και στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Για το τελευταίο, επεσήμανε σχετικά: «Το ασφαλιστικό σύστημα σήμερα μπορεί, και πρέπει, να μετεξελιχθεί σε ένα σύστημα τριών πυλώνων, όπου το δημόσιο σύστημα θα συνυπάρχει με επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης. Στο σύστημα υγείας ήδη υπάρχουν ξεχωριστές δημόσιες και ιδιωτικές δομές, ενώ οι δύο δομές θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, για παράδειγμα στον ιατρικό τουρισμό».

Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη σχετική δημόσια τοποθέτηση-πρόταση του Διοικητή της ΤτΕ για το Ασφαλιστικό Σύστημα και το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, μετά την ανάλογη δημόσια πρότασή του στο πρόσφατο συνέδριο του Economist στην Αθήνα – που μάλιστα είχε προκαλέσει τη μήνιν της κυβέρνησης (διαβάστε εδώ)…

 

1 Comment

  1. Avatar

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ . ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ .. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ …. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ??

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΚΑΚΗΣ
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ τ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *