Skip to content

Συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με τον Διοικητή της ΤτΕ

Την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2017, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με προσκεκλημένο το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνάντηση, η οποία είχε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, την κοινωνία και την Ιδιωτική Ασφάλιση, συμμετείχαν οι επικεφαλής των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ.

Ο Διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε στα μεγέθη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Εκ μέρους της ΕΑΕΕ ο Πρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε τη σημαντική συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα, επισημαίνοντας πως η ελληνική ασφαλιστική αγορά μπορεί να είναι μικρή ακόμα σε μέγεθος σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις €13 δισ., αποζημιώσεις €2,5 – €3 δισ. ετησίως και φόρους άνω των €500 εκατ. Η ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

Φωτογραφία: Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *