Skip to content

Συνάντηση της ΕΑΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος σειράς γευμάτων εργασίας που έχει θεσμοθετήσει η ΕΑΕΕ με ομιλητές κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συμμετείχαν οι επικεφαλής των εταιριών μελών της ΕΑΕΕ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, την κοινωνία και το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Από αριστερά : ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Μαζαράκης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΑΕΕ, κ. Χ. Σαρδελής

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Αναγνώρισε το θετικό ρόλο που παίζει η Ιδιωτική Ασφάλιση στην οικονομία και την κοινωνία και το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Εκ μέρους της ΕΑΕΕ ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε την σημαντική συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές της προοπτικές. Ο κ. Μαζαράκης ανάφερε πως η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας τομέας της οικονομίας που διατηρεί 13 δισ. σε επενδύσεις και πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας, νούμερα που μπορούν να πολλαπλασιαστούν εφόσον η ασφαλιστική αγορά αναπτυχθεί περαιτέρω, γεγονός που προϋποθέτει μεταξύ άλλων διάλογο και συνεργασία με την Πολιτεία.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *