Skip to content

Συνεργασία Interamerican – Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας για ασφάλιση των παραγωγών και της παραγωγής

Μία σημαντική συνεργασία για την ασφαλιστική κάλυψη των Μεσσηνίων παραγωγών και της αγροτικής παραγωγής παρουσίασαν στις 6 Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και η Interamerican, σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης. Για την ασφάλιση, διαμεσολάβησε αποτελεσματικά η μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία Infotrust. Το πρόγραμμα, καλύπτει τις ανάγκες των παραγωγών-μελών της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, που απειλείται από συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους παραγωγούς, μέσω της Ένωσης Μεσσηνίας, να επιτύχουν προνομιακές τιμές ασφάλισης και για μία επιπλέον σειρά καλύψεων, επωφελούμενοι από την ομαδικότητα.

Κατά την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, την οποία παρακολούθησαν πολλά μέλη της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας, ο Γιάννης Πάζιος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ένωσης, υπογράμμισε την εγγύηση της υψηλής τεχνογνωσίας της Interamerican που συνοδεύει την ασφάλιση του πρωτογενούς τομέα και ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες εκπροσώπους της Infotrust, Γιάννη Τράντο, γενικό διευθυντή και Γιώργο Μακάρογλου, επιθεωρητή πωλήσεων, για τις άριστες υπηρεσίες διαμεσολάβησης στη συνεργασία με την Interamerican. Την ασφαλιστική εταιρεία εκπροσώπησαν ο Αλέξανδρος Σαλαγκούδης, διευθυντής πωλήσεων πρακτορειακού δικτύου, η Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων και πωλήσεων του αγροτικού τομέα, η Ισμήνη Βαρσάνη, υποδιευθύντρια ανάληψης κινδύνων και η Γιώτα Τόγια, της υποστήριξης ανάπτυξης προϊόντων και πωλήσεων του αγροτικού τομέα. Τα στελέχη της Interamerican παρουσίασαν τη σημερινή εικόνα του αγροτικού τομέα της χώρας, τις αναδυόμενες ανάγκες ασφαλιστικών καλύψεων, τη μεγάλη παράδοση στο πεδίο των αγροτικών ασφαλίσεων που μεταβολίζει στην εταιρεία η μητρική Achmea, με σχετική εμπειρία δύο και πλέον αιώνων στις Κάτω Χώρες, καθώς και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας της εταιρείας με την Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας.

Οι αγροτικές ασφαλίσεις που παρέχει η Interamerican αναφέρονται στο σύνολο των σημερινών αναγκών του αγρότη, της αγροτικής μονάδας και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, καλύπτοντας:

  • τις κτηριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, τις πρώτες ύλες και τα εμπορεύματα
  • τη φυτική παραγωγή της υπαίθριας καλλιέργειας
  • τα θερμοκήπια και τη φυτική παραγωγή εντός των θερμοκηπίων
  • τα αγροτικά μηχανήματα υπαίθρου
  • τα στεγασμένα μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας
  • τα οχήματα: ΙΧΦ/αγροτικά, ΙΧΕ, ΙΓΔ, τρακτέρ, κλαρκ, μηχανήματα έργου
  • το προσωπικό ατύχημα, ενώ παρέχεται και Άμεση Ιατρική (προσωπική) Βοήθεια από τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας αποτελεί δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση αγροτών του νομού και ιδρύθηκε το 1987. Αριθμεί 244 μέλη από πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και 26.000 φυσικά μέλη και έχει ως στόχο, πέρα από τη διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών της, τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στη Μεσσηνία. Η Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας διαθέτει τρία σύγχρονα τυποποιητήρια-συσκευαστήρια ελαιολάδου, ελιάς και σταφίδας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, πλήρως εξοπλισμένο χημείο και ακόμη, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Η Ένωση χρησιμοποιεί πρώτες ύλες προϊόντων που προέρχονται μόνο από τη Μεσσηνία και τους συνεταιριστές της και είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ISO 9001.

Φωτογραφίες:

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση της συνεργασίας INTERAMERICAN – Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *