Skip to content

Ταμείο Ερευνών ΑΧΑ: Ερευνούμε σήμερα για να προστατεύσουμε το μέλλον

Πριν από 10 χρόνια, ο Όμιλος ΑΧΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του να προλαμβάνει τους κινδύνους που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, δημιούργησε το «Ταμείο Ερευνών ΑΧΑ». Μια μοναδική παγκόσμια επιστημονική πρωτοβουλία, με στόχο να επενδύσει 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2018, σε έρευνες που θα προσφέρουν σημαντικά ευρήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα υποστηρίξουν την κοινωνία των πολιτών.

Η διττή αποστολή του Ταμείου Ερευνών είναι να:

  • Προσελκύσει, επιλέξει και υποστηρίξει έρευνες που βοηθούν στην πρόληψη κινδύνων για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, το περιβάλλον, τα δεδομένα και την τεχνολογία.
  • Ενδυναμώσει τους ερευνητές να δώσουν τροφή στον κοινωνικό διάλογο, βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση και πρόληψη κινδύνων. Αυτό επιτυγχάνεται με την προώθηση των ερευνητών και ερευνών σε ένα ευρύ κοινό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και με την ενίσχυση ανταλλαγής γνώσεων, ώστε να διαφωτίσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση κινδύνων.

Το Ταμείο Ερευνών υποστηρίζει την ακαδημαϊκή καινοτομία από κορυφαίους ερευνητές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία και την ελευθερία που επιθυμούν, ώστε να αναζητήσουν νέες λύσεις και κατευθύνσεις.

Η προσφορά των χορηγιών βασίζεται σε αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, ακολουθώντας μια διαφανή διαδικασία επιλογής που επιβλέπεται από ένα Επιστημονικό Συμβούλιο που αποτελείται κυρίως από μεγάλου βεληνεκούς ακαδημαϊκούς.

«Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ στοχεύει να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα για κινδύνους – προκλήσεις στον σημερινό κόσμο. Μέσα από καινοτόμες συνεργασίες, το Ταμείο υποστηρίζει κορυφαίους ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και συμβάλει στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ την επιστήμης, του ιδιωτικού κλάδου και της κοινωνίας των πολιτών» αναφέρει ο Thomas Kirkwood, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ταμείου Ερευνών και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle (ΗΒ).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ταμείο Ερευνών και τα χορηγικά προγράμματα που προσφέρει, μπορείτε να βρείτε: https://www.axa-research.org/en/landing/how-to-obtain-funding

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *