Skip to content

Τα ΜΑΤ και η Νομική Προστασία ARAG. Διαβάστε την ιστορία!

Γράφει ο Νίκος Ξυδάς

Δυνατοί θόρυβοι και έντονος βηματισμός στρατιωτικής μπότας ακούστηκε μέρα μεσημέρι στον πέμπτο όροφο του κτηρίου της οδού Φειδιππίδου 2, στο κέντρο της Αθήνας.

Μια διμοιρία από 30 αστυνομικούς της Ομάδας των ΜΑΤ είχε καταφτάσει στα γραφεία της ARAG Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί, πλήρως εξοπλισμένοι -όντας σε ώρα υπηρεσίας-, αφού “κατέλαβαν” το meeting room της εταιρείας για να “παρκάρουν” τις ασπίδες τους, ζήτησαν να δουν επειγόντως … το τμήμα νέων αιτήσεων της εταιρείας.

Ο λόγος, μια “αναφορά” δύο συναδέλφων τους από την ίδια διμοιρία. Οι δύο αστυνομικοί είχαν ασφαλιστεί μόλις λίγες ημέρες πριν στην ARAG, και έμειναν έκπληκτοι από το επίπεδο των υπηρεσιών και τις δυνατότητες που τους προσφέρει το συμβόλαιο νομικής προστασίας που απέκτησαν. Όταν εξήγησαν τα οφέλη σε συνδυασμό με το ασήμαντο κόστος του συμβολαίου στους συναδέλφους τους, το αποτέλεσμα ήταν να … αναστατώσουν ολόκληρο το κτίριο της ARAG.

Μαθαίνουμε όμως ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα “κύμα” νέων ζητήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για υπηρεσίες Νομικής Προστασίας.
Η ARAG έχει δημιουργήσει μεγάλη δυναμική στο συγκεκριμένο πελατολόγιο, παρέχοντας εξειδικευμένες Νομικές συμβουλές για Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς και Λιμενικούς.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολύ συχνά εσωτερικά πειθαρχικά ζητήματα για τα οποία καλούνται να απολογηθούν στα όργανά τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλές φορές κρίνεται το επαγγελματικό και το οικονομικό τους μέλλον, αφού μπορεί να τους επιβληθούν ποινές που να τους κοστίσουν από μερικά μεροκάματα έως την στέρηση προαγωγής, μια ποινή που συνεπάγεται την απώλεια χιλιάδων ευρώ από μελλοντικές προσαυξήσεις που θα γίνονταν στον μισθό τους.

Σε κάθε περίπτωση και σε οποιαδήποτε ποινή τα 50 έως 80€/χρόνο που κοστίζει η Νομική Προστασία, είναι ένα καλό “deal” για να έχουν διαθέσιμο έναν συνεργάτη που θα τους συμβουλεύσει όποτε και εάν προκύψει μια τέτοια υπόθεση.

Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι υποθέσεις μόνο σπάνιες δεν είναι στα Σώματα Ασφαλείας. Ένα ξεχασμένο πηλήκιο ή μια κλήση από το κινητό εν ώρα υπηρεσίες, μπορούν να οδηγήσουν το στέλεχος στην απολογητική διαδικασία.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για κάθε Διαμεσολαβητή που αναζητά το Cross Selling να επικοινωνήσει με τους Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς πελάτες του και να τους αναφέρει τα οφέλη του Συμβολαίου Νομικής Προστασίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *