Skip to content

Τα 4 επιχειρήματα για να ξεκινήσει σήμερα ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Είναι γνωστό ότι η Ασφαλιστική Βιομηχανία παρέχει αξιόλογες και αξιόπιστες λύσεις για μακροχρόνιες αποταμιεύσεις είτε μέσω προϊόντων εγγυημένου επιτοκίου, είτε μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Μακροχρόνιοι στόχοι που ο καθένας μας θέλει να επιτύχει μπορεί να είναι η συνταξιοδότηση, η δημιουργία κεφαλαίου για το παιδί μας και ακόμη η επίτευξη ενός σημαντικού προσωπικού ονείρου.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δυσκολίες στην προώθηση των συγκεκριμένων ασφαλιστικών προϊόντων, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, όπου και οι αποταμιεύσεις είναι λιγότερες και η πολιτικο-οικονομική ρευστότητα βοηθάει στην αναβολή ενός τέτοιου σχεδιασμού.

Υπάρχουν όμως τέσσερα δυνατά σημεία που μπορούν να τεθούν υπόψη των υποψήφιων πελατών, τα οποία στην ουσία συνοψίζουν τη φιλοσοφία των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να πάρει ένας υποψήφιος πελάτης την απόφαση να τα αγοράσει σήμερα:

Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο πολλά

Δείχνοντας στον υποψήφιο πελάτη πόσα περισσότερα χρήματα θα μαζέψει στην ηλικία της συνταξιοδότησής του εάν ξεκινήσει σήμερα συγκριτικά με το αν ξεκινήσει μετά απο πέντε χρόνια, αποδεικνύεται, με τη δύναμη των αριθμών, ότι κάθε χρόνος αναβολής “εκκίνησης” του προγράμματος, στην ουσία ισοδυναμεί για αυτόν με απώλεια χρημάτων

Δυνατό επιτόκιο, άτρωτη επένδυση 

Κάνοντας έναν εύκολο υπολογισμό και συγκρίνοντας μια αποταμίευση 20 ετών με επιτόκιο ανατοκισμού 1%, με μια αποταμίευση με επιτόκιο ανατοκισμού 3% ή 4%, δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο πελάτη να καταλάβει τη δύναμη του επιτοκίου και το πώς αυτό μπορεί να πνίξει το “τέρας” του πληθωρισμού που αναπόφευκτα “τρώει” τις μακροχρόνιες αποταμιεύσεις. Σήμερα παρέχονται επενδυτικά προγράμματα με χαρακτηριστικά που πετυχαίνουν μακροχρόνια, τις άνω καλές αποδόσεις.

Μηχανισμός Συμβολαίου, μηχανισμός ολοκλήρωσης 

Στον προγραμματισμό μιας αποταμίευσης διάρκειας 20 ετών ή και περισσοτέρων, είναι πολύ εύκολο για τον κάθε ένα, αν δεν έχει έναν μηχανισμό υποστήριξης και υπενθύμισης σταθερά κάθε χρόνο, όσο πειθαρχημένος και να είναι, να τον ακολουθήσει για αρκετά χρόνια μεν, αλλά όχι για όλα. Δείξτε στον υποψήφιο πελάτη τη δύναμη που θα αποκτήσει η αποταμίευσή του εάν ο μηχανισμός ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου τον βοηθήσει κάθε χρόνο, για όλα τα χρόνια, να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του!

Ασφαλισμένη αποταμίευση, εγγυημένη αποταμίευση 

Όπως ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, η μόνη αποταμίευση που υπάρχει διαθέσιμη στην υφήλιο η οποία εξασφαλίζει την ικανότητα του ασφαλισμένου να αποταμιεύει το ποσό που σχεδιάζει, ακόμα και στην περίπτωση που του στερηθεί η ικανότητα για εργασία, είναι η αποταμίευση μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής.

Η συγκεκριμένη παροχή, πέρα απο τη μοναδικότητά της και την αξία της, αποτελεί και σημαντικό κίνητρο για να αποφασίσει ο υποψήφιος πελάτης να ξεκινήσει σήμερα τον οικονομικό του σχεδιασμό. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, διατρέχει τον κίνδυνο όταν θελήσει να αρχίσει ν’ αποταμιεύει για τη σύνταξή του, να είνα σε κατάσταση μη ασφαλισιμότητας, λόγω πιθανής μεταβολής της υγείας του.

Το σημαντικότερο είναι η αναλυτική ενημέρωση του υποψήφιου πελάτη με απλό λόγο αλλά συγκεκριμένα επιχειρήματα, η παρακίνησή προς αυτόν για την υλοποίηση του σχεδιασμού του και σε κάθε περίπτωση, η δύναμη να κλείνει ο Διαμεσολαβητής τ΄αυτιά του, σε κάθε μήνυμα μιζέριας και απαισιοδοξίας!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *