Skip to content

Χρήσιμο και ενδιαφέρον το ετήσιο Συνέδριο του ΠΣΑΣ

Άλλη μια, πλούσια σε ενημέρωση αλλά και έμπνευση, εμπειρία, είχαν όσοι παρακολούθησαν την περασμένη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, το ετήσιο Συνέδριο του ΠΣΑΣ που φέτος έγινε στην Γεννάδιο Βιβλιοθήκη στην Λεωφόρο Αμαλίας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Εμμανουήλ
n.emmanuel@underwriter.gr

Μετά από δύο ή τρία εξίσου «γεμάτα» ετήσια συνέδρια, είναι γεγονός ότι ο ΠΣΑΣ έχει δημιουργήσει προσδοκίες οι οποίες δεν διαψεύστηκαν ούτε φέτος.

Παρότι οι ομιλητές ήταν αρκετοί και το Συνέδριο κράτησε αρκετές ώρες, κανείς δεν εγκατέλειψε την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα μέχρι αργά το βράδυ, όπου και η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ, μετά και την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης.

Εκτός αγοράς, στο βήμα ανέβηκαν ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, ο καθηγητής του ΠΑΠΕΙ Ιωάννης Πολλάλης, η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη (Ο ΠΣΑΣ πραγματοποίησε σημαντική δωρεά στο Δήμο αμέσως μετά τις πλημμύρες) και ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Από την αγορά την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Μαργαρίτα Αντωνάκη,  ο Πρόεδρος ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ Δημήτρης Γαβαλάκης (μέχρι πρότινος Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ). Συντονιστής –και πρωταγωνιστής- της βραδιάς, ήταν φυσικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Λελεδάκης, ο οποίος ανακοίνωσε και κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις – διαβάστε “Καμπάνιες για την ασφαλιστική συνείδηση και τους μαύρους κωδικούς ετοιμάζει η ΕΑΔΕ”

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Ειδική επιτροπή για τους ασφαλιστές και απευθείας e-mail παραπόνων και απόψεων

Τις ευχαριστίες του στον ασφαλιστικό κλάδο για την μεγάλη συμμετοχή του στις εκλογές του Επιμελητηρίου, εξέφρασε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε και την δημιουργία ειδικής επιτροπής για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, της οποίας ηγείται ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, με σκοπό «αντί να αποφασίζουμε εμείς για εσάς, να λέτε εσείς προς εμάς τι θέλετε να  κάνουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον ίδιο λόγο θα δημιουργηθεί ένα email, ώστε να υπάρχει ελεύθερα ανοικτός διάλογος και οι διαμεσολαβητές να μπορούν να στέλνουν απόψεις, για το πως το Επιμελητήριο μπορεί να τους στηρίξει καλύτερα όσον αφορά θέματα του κλάδου.

Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τον Σεπτέμβρη, δήλωσε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπεράστηκαν τα σοβαρά προβλήματα σε φορολογία, ασφαλιστικό και τραπεζικό σύστημα. Όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς άνοδο του ασφαλιστικού κλάδου και δεν μπορεί να αναδειχθεί ο ασφαλιστικός κλάδος εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Αυτά τα δύο πάνε μαζί». Όμως,  ο καταναλωτής εμπιστεύεται πλέον παραπάνω την ιδιωτική ασφάλιση και στο μέλλον αναμένεται να σημειωθεί πολύ μεγάλη αύξηση στα συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα, μια τάση που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2017.

Μαργαρίτα Αντωνάκη

Μαργαρίτα Αντωνάκη: «Πρέπει να δυναμώσουν οι σχέσεις μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβητών »

«Οι διαμεσολαβητές είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, είπε η κ. Αντωνάκη, αυτοί που «μεταφέρουν το μήνυμα της ασφάλισης» σε έναν ταραγμένο κόσμο, γεμάτο αλλαγές με τους κινδύνους να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Η αγωνία για το αύριο είναι μεγάλη και ξεκάθαρη σε όλα τα επίπεδα και ο κόσμος νοιώθει πώς πρέπει να αναλάβει ο ίδιος δράση και όχι να περιμένει από το κράτος να τον εξασφαλίσει.

Η ασφαλιστική συνείδηση, έστω και με τον δύσκολο τρόπο, που ήταν η κρίση, έχει αρχίσει και αποτυπώνεται πλέον πολύ καθαρά μέσα στο μυαλό των ανθρώπων, τόνισε η κ. Αντωνάκη, ωστόσο από μόνα τους, ούτε η ανάγκη, ούτε η βελτίωση του εισοδήματος, αρκούν. Οι άνθρωποι του ασφαλιστικού κλάδου οφείλουν να είναι ποιοτικοί και σοβαροί, ώστε να περνάνε όλες τις «εξετάσεις της αξιοπιστίας»:

« Έχουμε όλοι έναν πήχη που είναι σήμερα ψηλότερα, καλούμαστε να μάθουμε από τα λάθη που μας κράτησαν χαμηλά στο παρελθόν. Για να ανέβει ο κλάδος, για να είναι έτοιμος για την ανάπτυξη που θα έρθει μετά την κρίση, απαιτείται προσπάθεια από όλους. Στα πλαίσια αυτά, πρέπει και να δυναμώσουν οι σχέσεις μεταξύ των εταιρειών και των διαμεσολαβητών, κατέληξε η κ. Αντωνάκη.

Δημήτρης Γαβαλάκης

Δημήτρης Γαβαλάκης: « Για πρώτη φορά θα εκπονηθεί δομημένη μελέτη για τον κλάδο » 

Ήταν στόχος του Επιμελητηρίου να δημιουργηθούν επιτροπές για πάρα πολλά επαγγέλματα, όπως και δημιουργήθηκαν, είπε παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Γαβαλάκης. Έτσι μπαίνει σε μια ακόμα καλύτερη και δημιουργική βάση ή, ούτως ή άλλως πολύ καλή συνεργασία που είχε το Επιμελητήριο με τα σωματεία. «Τα σωματεία θα προτείνουν και εμείς θα στηρίζουμε σε συνδυασμό με τις δικές μας πρωτοβουλίες, ακούγοντας τη φωνή ακόμα περισσότερων διαμεσολαβούντων», είπε, αποκαλύπτοντας ότι για πρώτη φορά θα εκπονηθεί και μια  δομημένη μελέτη για τον κλάδο, η οποία θα δώσει απαραίτητα όπλα και στον διαμεσολαβητή, για να είναι σε θέση αντιμετωπίσει τη νέα εποχή, αλλά και στοιχεία σημαντικά για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός ο διάλογος με την Πολιτεία, και να ασκηθεί πίεση σε τομείς όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό με σκοπό την ελάφρυνση του επαγγελματία από τις εν λόγω υπέρογκες επιβαρύνσεις.

Δημήτρης Μαύρος

Δημήτρης Μαύρος: Η ασφάλιση δεν είναι ένας ακόμα «λογαριασμός»

Tα ευρήματα της πολύ σημαντικής έρευνας με θέμα «Απόψεις και Αντιλήψεις για την Ασφαλιστική Αγορά του Σήμερα» παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB κ. Δημήτρης Μαύρος. Στην έρευνα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι η πρώτη στο είδος της και επί της ουσίας επισημοποιεί αυτό που συχνά διαπιστώνεται στην δημόσια ζωή, ότι δηλαδή η κατάσταση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων στο μέλλον θα χειροτερέψει, ενώ και οι συντάξεις θα μειωθούν.

Τα παραπάνω καθιστούν γόνιμο το έδαφος για την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία, σύμφωνα με τον κύριο Μαύρο, αποτελεί υπεύθυνη επιλογή, βασίζεται στην εμπιστοσύνη, εξασφαλίζει αξιοπρέπεια και το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, ενώ δεν πρέπει να θεωρείται ένας ακόμα «λογαριασμός». Σημασία έχει, όπως είπε χαρακτηριστικά, να «φέρουμε τον καταναλωτή στο σημείο να πει πως θέλει να ασφαλιστεί γιατί έτσι γουστάρει».

Θέμης Σαρανταένας: «Οι επαγγελματίες είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το brand τους»

Θέμης Σαρανταένας

Προϋπόθεση για να έρθει κοντά στην ιδιωτική ασφάλιση ο κόσμος,  είναι ο διαμεσολαβητής να εμπνέει εμπιστοσύνη τόνισε κατόπιν στην ομιλία του ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας, τονίζοντας πώς οι διαμεσολαβητές είναι απολύτως υπεύθυνοι οι ίδιοι για το brand τους.  Πώς θα ξεχωρίσουν από το σύνολο; Εκμεταλλευόμενοι έναν πολύτιμο σύμμαχο, το Διαδίκτυο και ειδικότερα, τα social media.

Για τα οποία έδωσε αρκετές πολύτιμες και πρακτικές συμβουλές, προκειμένου οι διαμεσολαβητές, όχι απλά να υπάρχουν εκεί, αλλά να τα αξιοποιούν στο έπακρο, δίνοντας δυναμικό ηλεκτρονικό «παρόν» και χτίζοντας σχέση αλληλεπίδρασης με τους χρήστες.

Ιωάννης Πολλάλης

Ιωάννης Πολλάλης: «Με αυτοπεποίθηση και προσαρμοστικότητα θα κυνηγήσετε την πρόκληση»

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ιωάννη Πολλάλη, ο οποίος παρότρυνε τους διαμεσολαβητές να αγνοήσουν τα λάθη του παρελθόντος που έχουν δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα στους καταναλωτές και να αντιμετωπίσουν τη δουλειά τους σαν ένα παιχνίδι, για να προσφέρουν λύσεις σε αυτούς και όχι να τους κοροϊδέψουν. Παρουσίασε τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν στην αγορά μετά τα μνημόνια αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, η σημερινή κατάσταση είναι όπως όταν «ο ασθενής κουνάει τη βλέφαρα». Τόνισε όμως, πως πρέπει οι ίδιοι να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις όποιες απαιτήσεις. Προκειμένου να το κάνουν αυτό και να μπορέσουν να «κυνηγήσουν την πρόκληση», θα πρέπει να διαθέτουν τα ακόλουθα δύο χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι η αυτοπεποίθηση και να μην επηρεάζονται από τους γύρω τους και το δεύτερο είναι η προσαρμοστικότητα, ώστε να είναι σε θέση να βρίσκουν λύσεις όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίζουν.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *