Skip to content

Όμιλος Talanx – Αποτελέσματα εννεαμήνου: Πορεία προς την επίτευξη των προβλέψεων

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2014 από τον όμιλο Talanx, που εκπροσωπείται στη χώρα μας από το ελληνικό υποκατάστημα της HDI-Gerling Industrie Versicherung AG.

  • Αύξηση στα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε 21,7 δις. ευρώ (21.4) κατά το πρώτο εννεάμηνο
  • Αύξηση 5% στα Λειτουργικά Κέρδη (EBIT) σε 1.4 δισ. ευρώ
  • Οριακή βελτίωση στα καθαρά κέρδη του Ομίλου: 530 εκ. ευρώ (528)
  • Επιβεβαίωση των προβλέψεων για το 2014
  • Πρόβλεψη για ελάχιστα καθαρά κέρδη 700 εκ. ευρώ το 2015

Ο Όμιλος Talanx σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών σε 530 εκ. ευρώ (528) κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2014, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Αφαιρώντας την επίδραση έκτακτων κερδών 100 εκ. ευρώ από την πώληση των μετοχών της Swiss Life το προηγούμενο έτος, η αύξηση της κερδοφορίας ανήλθε σε 23%. Τα έσοδα από ασφάλιστρα ενισχύθηκαν κατά 3.1%, μετά την αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών διαφορών, οδηγώντας σε μεγέθυνση κοντά στους στόχους, της τάξεως του 2-3%. Σε ευρώ, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα βελτιώθηκαν κατά 1,6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, στα 21,7 δισ. ευρώ (21,4)

«Οι επιδόσεις του Ομίλου είναι αντίστοιχες των προσδοκιών μας, παρά τις σημαντικές μεγάλες ζημίες στον κλάδο Βιομηχανικών Ασφαλίσεων και την απουσία των έκτακτων κερδών που είχαμε το προηγούμενο έτος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτύχουμε τις προβλέψεις μας για κατ΄ ελάχιστον κέρδη 700 εκ ευρώ το 2014», ανέφερε ο CEO της Talanx AG, Herbert. K. Haas. «Για το 2015 αναμένουμε επίσης ελάχιστα καθαρά κέρδη 700 εκ. ευρώ, παρόλο που προγραμματίζουμε σημαντική αύξηση των προβλέψεων για κάλυψη μεγάλων ζημιών στις πρωτασφαλιστικές δραστηριότητες του Ομίλου, ενώ αναμένεται τα επιτόκια να παραμείνουν στα σημερινά, ιστορικά χαμηλά επίπεδα.»

Ενώ σε ετήσια βάση οι μεγάλες ζημίες στις αντασφαλιστικές δραστηριότητες μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ, σε 242 εκ. ευρώ (από 447), στις πρωτασφαλιστικές δραστηριότητες αυξήθηκαν σε 259 εκ. ευρώ (από 221), κυρίως λόγω ασυνήθιστης συσσώρευσης μεσαίων και μεγάλων ζημιών περιουσίας.

Παρόλα αυτά, σε επίπεδο Ομίλου, η καθαρή επιβάρυνση εξαιτίας μεγάλων ζημιών μειώθηκε σε 501 εκ. ευρώ (668), καθώς το 2013 είχαν καταγραφεί ασυνήθιστα μεγάλες ζημίες από φυσικές καταστροφές.

Το τεχνικό αποτέλεσμα επηρεάστηκε και πάλι από τη συμμετοχή των ασφαλισμένων του κλάδου Ζωής, στα αυξημένα καθαρά έσοδα από επενδύσεις στη γερμανική αγορά. Το τεχνικό αποτέλεσμα υποχώρησε κατά 10,2% σε -1,4 δισ. ευρώ (-1,2). Αντιθέτως, ο μικτός λειτουργικός δείκτης παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, στο 97,7% (από 97,6). Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις βελτιώθηκαν σε 3,0 δισ. ευρώ (2,8), παρά την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Η αύξηση αυτή της τάξεως του 6,5% οφείλεται κυρίως στα κέρδη που σημειώθηκαν στις πρωτασφαλίσεις του Κλάδου Ζωής.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *