Skip to content

Ασφάλεια Ζωής: Ασφάλεια Οικογένειας

Η έννοια της ασφάλισης ζωής ως προστασία της οικογένειας

Πιθανόν δεν υπάρχει σήμερα πιο ευρέως αποδεκτή ιδέα στις ΗΠΑ και στον Καναδά όπως και σε άλλες χώρες, από τη χρήση της ασφάλισης ζωής ως μέσον για την προστασία της οικογένειας. Είναι τόσο συνηθισμένη ιδέα που φαίνεται ότι δεν αξίζει καθόλου να γίνεται σχετική αναφορά.

Το να παραλείπεται όμως αυτή η έννοια της ασφάλισης ζωής είναι σαν να μειώνεται στο ελάχιστο ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά θαύματα όλων των εποχών. Όταν αναλογιστείτε το γεγονός ότι οι άνθρωποι,  πληρώνοντας μόνο ένα μικρό ποσό κάθε μήνα σε μια ασφαλιστική εταιρεία, με την πλήρη εξασφάλιση ότι, σε περίπτωση θανάτου τους, η εταιρεία θα πάρει  τη θέση τους απο οικονομικής  άποψης και θα αποδώσει στις οικογένειές τους, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό κάθε μήνα για όσο χρονικό διάστημα  η ανάγκη που είχαν προβλέψει υπάρχει, τότε μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος του επιτεύγματός τους.

Με κανέναν άλλο τρόπο  δεν μπορούν οι άνθρωποι να αγοράσουν τόσα πολλά με τόσο λίγα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα σύζυγο και πατέρα ο οποίος ενδιαφέρεται να “προστατεύσει την οικογένειά του”. Τι  εννοεί; Προφανώς σημαίνει ότι σκοπεύει όσο ζει να τους προστατεύει από τους κινδύνους όπως, να πεινάσουν, να μείνουν χωρίς στέγη ή να διαταραχθεί η ομαλή τους ζωή από οποιοδήποτε απροσδόκητο γεγονός.

Βασιζόμενος στη φυσική του υγεία και στην ικανότητά του  να κερδίζει χρήματα, μπορεί να αποτρέψει τα πάντα, ακόμη και τους πιο σοβαρούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αγγίξουν την οικογένειά του. Ο στοργικός σύζυγος  και καλός πατέρας κοιτάζει μακριά, πέρα από το παρόν και ανησυχεί για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη σύζυγο και στα παιδιά του αν ήταν να γίνει ένα στατιστικό στοιχείο σε έναν πίνακα θνησιμόηττας. Συνειδητοποιεί ότι η μόνη δυνατή συνεισφορά  που μπορεί να κάνει μετά θάνατον είναι οικονομικής φύσεως.

Αν δοκίμαζε να διερευνήσει όλες τις πιθανές μεθόδους  παροχής αυτής της οικονομικής υποστήριξης, πάλι θα έφτανε στο ίδιο συμπέρασμα. Θα μπορούσε να καταθέσει τα χρήματά του σε μια τράπεζα, να τα βάλει σε μετοχές ή ομόλογα, να επενδύσει σε ακίνητη περιουσία, ή σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο μια ασφάλιση ζωής και πάλι όμως δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος  ότι εξοικονομεί γρήγορα  το απαιτούμενο κεφάλαιο που θα εξασφαλίσει στην οικογένειά του  το εισόδημα που θα χρειαζόταν.

Θα διαπίστωνε  ότι η ασφάλιση ζωής είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αγοράσει ένα συγκεκριμένο ποσό μελλοντικού εισοδήματος αντί ενός μικρού μηνιαίου ποσού.

Η ασφάλιζη ζωής δεν είναι μόνο το καλύτερο δυνατό μέσο για την προστασία της οικογένειας, είναι ο μόνος εγγυημένος τρόπος που υπάρχει.

Από τη Βιβλιοθήκη Ανάπτυξης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Limra: “Αυτό είναι  το Πιστεύω μου – Έννοιες από την Ασφάλιση Ζωής”

 (Περιορισμένη έκδοση με αφορμή τον εορτασμό Limra-100χρόνια, 1916-2016)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *