Skip to content

Έρευνα αποδοχών και παροχών στην ιδιωτική ασφάλιση από την KPMG

H έρευνα αυτή αποτελεί μία εκ των οκτώ ετήσιων ερευνών που διεξάγει η KPMG σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς. Η έρευνα για τον ασφαλιστικό κλάδο παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 123 θέσεις εργασίας και βασίζεται σε δείγμα 16 εταιρειών και 2796 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Ποσοστό 56% των εταιρειών του δείγματος έδωσαν μηδενικές αυξήσεις το 2014 σε όλους τους εργαζομένους, ενώ το υπόλοιπο δείγμα προχώρησε σε αυξήσεις για το σύνολο ή μέρος των εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης που δόθηκε το 2014 από το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0,7%, ενώ η διάμεσος σε 0,0%.

Ποσοστό 50% των εταιρειών του δείγματος προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις για το 2015.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης το 2014 για τα αποτελέσματα του 2013 ανήλθε στο 8,5% των ετήσιων βασικών αποδοχών, αυξημένο σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Μόνο δύο εταιρείες από το σύνολο του δείγματος προχώρησαν μέσα στο 2014 ή σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, για λόγους μείωσης δαπανών, συγχώνευσης τμημάτων και παύσης δραστηριοτήτων.

Το 56% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις το 2014 σε όλους τουςεργαζομένους, ενώ το υπόλοιπο δείγμα προχώρησε σε αυξήσεις για το σύνολο ή μέρος τωνεργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης που δόθηκε το 2014 από το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0.7%, ενώ η διάμεσος σε 0.0%.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *