Skip to content

Έρχεται “καταιγίδα” για τις ασφαλιστικές στον κλάδο υγείας

Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, σε πρόσφατη εκδήλωση στα κεντρικά της εταιρείας. Οι ασφαλιστικές θα πρέπει να λύσουν μια δύσκολη εξίσωση, είπε, αφού θα πρέπει να αναλάβουν κομβικό ρόλο εκτός από την επίλυση του συνταξιοδοτικού και στον τομέα της υγείας. Εκεί, θα πρέπει να δώσουν πρόσβαση σε όλο και πιο ακριβές θεραπείες και φάρμακα, σε έναν πληθυσμό που γερνάει όλο και περισσότερο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα χρήματα για να το κάνουν.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Εμμανουήλ
n.emmanuel@underwriter.gr

Ο κ. Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN.

“Αυτή την εξίσωση θα κληθούμε να λύσουμε τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως ιδεοληψίας. Είναι εθνικό θέμα”, τόνισε ο Γιάννης Καντώρος. Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές: Ακόμα και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου αιφνιδιάστηκαν από την έκταση των φυσικών καταστροφών που έλαβαν χώρα το 2018, είπε. Στο εξωτερικό έχουν ήδη αντιληφθεί το επίπεδο της κλιματικής αλλαγής και την επίδραση που μπορεί να έχει στην οικονομία και τη ζωή μιας κοινωνίας. Εμείς εδώ όμως δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια πράγματα τόνισε. “Εδώ ανοίγει ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει πάλι να δουλέψουμε όλοι μαζί γιατί έχουμε αρκετές αδυναμίες ως χώρα τόσο σε υποδομές όσο και σε συστήματα προειδοποίησης, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.”

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει γενικότερα να έχουν μια πιο ενεργή στάση απέναντι στα πράγματα και να μην περιορίζονται μόνο στα του οίκου τους, πρότεινε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μελλοντικά στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητας, θα παίξουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής ζωής του χώρου όπου δραστηριοποιούνται.

«Μια εταιρικά υπεύθυνη εταιρεία παίζει και πρέπει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο, να έχει σκέψη, λόγο και να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τον στενό της κύκλο», επεσήμανε ο CEO της Interamerican.

«Η βιωσιμότητα της επιχείρησης και το πώς αυτή θα εξασφαλιστεί, ώστε η εταιρεία να έχει ένα σημαντικό ορίζοντα μπροστά της αποτελεί ένα μεγάλο θέμα», συνέχισε.  «Ό,τι απόφαση παίρνουμε σήμερα επηρεάζει την ευημερία των ανθρώπων μετά από πολλά χρόνια. Συμμορφωνόμαστε με ένα βαρύ, κοστοβόρο ανταγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο, όμως, είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα μετά από 30-40 χρόνια».

Συνέχισε λέγοντας πως η αξία της Interamerican παράγεται από τους εργαζομένους και χαρακτήρισε «αποστολή της εταιρείας» το να τους βλέπει σαν ανθρώπους και όχι σαν υπαλλήλους, επισημαίνοντας πως δε φτάνουν μόνο τα λεφτά για να πηγαίνει κάποιος με χαμόγελο στη δουλειά: «Θέλουμε συμμετοχή και συνδημιουργία. Συνολικά μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Η συμμετοχικότητα είναι όρος για τη βιωσιμότητα. Η ψηφιοποίηση και οι καινοτόμες λύσεις είναι τα εργαλεία, όμως, ο άνθρωπος είναι πάντα στο επίκεντρο για την Interamerican, αποτελώντας το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο μας.» Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία εκπαιδεύει συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό της, χαρίζοντας νέες δεξιότητες ακόμα και για τους εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας και δημιουργώντας για εκείνους συνεχώς νέες ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που είχε θέμα «Το νέο, οικουμενικό τοπίο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», η κα. Χρυσούλα Εξάρχου, πρόεδρος του Quality Net Foundation, δήλωσε πως η Interamerican αποτελεί ένα πετυχημένο παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ως μέλος της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 έχει δεσμευτεί ως προς τις αρχές της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

Η κ. Εξάρχου τόνισε πως η υιοθέτηση προτύπων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας βρίσκεται σε άνοδο, με οδηγούς τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχοντας υιοθετήσει τις αντίστοιχες πολιτικές, επηρεάζουν και την αλυσίδα των προμηθευτών/συνεργατών τους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *