Skip to content

Έτοιμες για μεγαλύτερους κινδύνους οι ασφαλιστικές

Έρευνα Goldman Sachs: Οι ασφαλιστικές εταιρείες με 13 τρισεκατομμύρια δολάρια προς επένδυση, έτοιμες για… κίνδυνο

Ασφαλιστικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για επενδύσεις άνω των 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως, σχεδιάζουν να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, σύμφωνα με ετήσια έρευνα που διεξήγαγε η Goldman Sachs Group Inc.

Από τους 286 επικεφαλής επενδύσεων και τους επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ερωτήθηκαν, το 34% δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον κίνδυνο χαρτοφυλακίου, σε σύγκριση με το 8% που προγραμματίζει μείωση αυτού του κινδύνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παγκόσμιας διαχείρισης ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων της Goldman, οι ασφαλιστικές φαίνεται να κάνουν μια σημαντική στροφή προς τον κίνδυνο – την πρώτη μετά τη μεγάλη ύφεση του 2012 και 2013.

Όπως σχολιάζουν ξένα Μέσα, η όρεξη αυτή εμφανίζεται σε πολλές βιομηχανίες και σε διάφορους τύπους κινδύνου (ζωής, υγείας, περιουσίας) καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν αποδόσεις.

Τα παγκόσμια επιτόκια παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οπότε οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται προς περιουσιακά στοιχεία που ενισχύουν την απόδοση – ιδιωτικά ίδια κεφάλαια, εταιρικά δάνεια μεσαίας αγοράς, εξασφαλίσεις δανείων και χρέη αναδυόμενων αγορών, ανέφερε χαρακτηριστικά η Goldman Sachs Asset Management.

Σχεδόν 1 στους 2 επενδυτές προτιμά τα ιδιωτικά κεφάλαια ως κατηγορία επένδυσης  θεωρώντας ότι αυτά θα αποφέρουν από τις υψηλότερες συνολικές αποδόσεις την επόμενη χρονιά (μαζί με τις μετοχές αναδυόμενων αγορών και τις μετοχές των ΗΠΑ).

Όλοι ωστόσο ανησυχούν για την προβλεπόμενη άνοδο του πληθωρισμού αλλά και την αστάθεια στις αγορές μετοχών και πιστώσεων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *