Skip to content

Αίτημα για το ακατάσχετο των ασφαλιστικών αποζημιώσεων

Να είναι ακατάσχετες οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που αφορούν ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις ζητάει ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε στις 27 Ιανουαρίου 2021:

«Σήμερα, στις περιπτώσεις που ένας ασφαλιζόμενος σε Ασφαλιστική Εταιρεία έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή τον ΕΦΚΑ, τότε η πάσης φύσεως αποζημίωση που καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρεία προς τον ασφαλιζόμενο δεσμεύεται.

Θα ήταν λοιπόν δίκαιο για περιπτώσεις που αφορούν θέματα Υγείας, σοβαρές καταστροφές περιουσίας, όπως για παράδειγμα από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα και αποζημιώσεις θυμάτων, η αντίστοιχη αποζημίωση που καταβάλλεται στον πραγματικό δικαιούχο / ασφαλιζόμενο να είναι ακατάσχετη».

Επειδή το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πραγματικούς δικαιούχους για ειδικές περιπτώσεις να είναι ακατάσχετες και αδέσμευτες.

1 Comment

  1. Avatar

    Με το ισχύον καθεστώς αν κάποιος αποβιώσει, εφόσον οι κληρονόμοι του (και δικαιούχοι του), έχουν 4 μήνες προθεσμία αποποίησης κληρονομιάς, θα μπορούσαν να είχαν πάρει το ασφάλισμα Θανάτου εντός αυτού του διαστήματος.
    Μέσω ποιάς διασταύρωσης στοιχείων θα γινόταν αντιληπτό αυτό?


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *