Skip to content

Αντίο στην Εθνική Ασφαλιστική από τη μητρική της

«Ναι» και από τη Γενική Συνέλευση της ΕΤ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Κλείνει έτσι και τυπικά ένας κύκλος με τη διαδικασία πώλησης που είχε ξεκινήσει από το 2015 και η οποία όσο έμενε ανοιχτή, δημιουργούσε πονοκεφάλους στην Εθνική Τράπεζα δεδομένης της δέσμευσής της έναντι της DG Comp.
Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας μιλώντας στην συνέλευση σχολίασε το ενδεχόμενο να είχε προχωρήσει η εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο αντί της πώλησής της στο αμερικανικό fund, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε σίγουρα αποτελέσματα και ίσως να επέφερε και δυσμενείς συνέπειες για την τράπεζα.
Τόνισε ότι το ΤΧΣ έδωσε εγγράφως τη συγκατάθεση του για να προχωρήσει η πώληση, στεκόμενος και στο γεγονός πως το CVC έχει σημαντική εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες.
Eπιπλέον, θέλοντας να δείξει την επείγουσα φύση του σταδίου μέσα στο οποίο κλήθηκε να λάβει αποφάσεις, σημείωσε με έμφαση πως η τράπεζα βρισκόταν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης, κάτι που περιορίζει την ελευθερία κινήσεών της έναντι του ανταγωνισμού της καθώς οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες έχουν ήδη ολοκληρώσει τα δικά τους σχέδια.  
Μάλιστα πρόσθεσε ο χρόνος πλέον ήταν εξαιρετικά περιορισμένος και η Εθνική Τράπεζα ενδεχομένως να βρισκόνταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ένα κομμάτι της κρατικής στήριξης που δέχτηκε να θεωρηθεί παράνομο.
Τέλος, ο κ. Μυλωνάς μίλησε με θετικό τόνο αναφορικά με τις προοπτικές η τράπεζα να μπορέσει να δώσει μέρισμα στους μετόχους σε 1-2 χρόνια, όταν θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια και την κερδοφορία.

1 Comment

  1. Avatar

    Είναι μια ακόμη δυσμενή κατάληξη σε ένα ντόμινο ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων μιας κάποτε μεγάλης τράπεζας .Δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς τους όρους με τους οποίους δικαιολογούνται αυτά που ένας κοινός νούς δεν αντιλαμβάνεται δηλαδή πως πουλάς κερδοφόρες θυγατρικές σου στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Όπως δεν καταλαβαίνω πως χάνεις τα λεφτά σου επενδύοντας στις αυξήσεις κεφαλαίου της “Μεγάλης μας Φίλης” και μάλιστα σε μια νύχτα . Με θλίβει το όνομα που παραμένει στις πινακίδες των καταστημάτων ως “NGB GROUP” να μας υπενθυμίζει την μεγάλη κάποτε τράπεζα που από υπερκατάστημα που ήταν είναι τώρα πια ένα συνοικιακό περίπτερο .Λείπει το όραμα και γίνεται απλά μια λογιστική διεκπεραίωση , ένας αυτόματος πιλότος που οδηγεί στα βράχια .Ελπίζω με αφέλεια να κάνω λάθος , να μην ξέρω , ποιός ξέρει άραγε , μακάρι να είμαι λάθος .


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *