Αν έπρεπε να ποντάρεις σε έναν άνθρωπο, ποιον θα επέλεγες;

2 Φεβρουαρίου 2015

Θα επέλεγες τον πιο έξυπνο, τον πιο πλούσιο, τον πιο δυνατό, ή τον πιο "καταφερτζή";

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη στελέχωση γνωρίζουν ότι το να "ποντάρεις" επάνω στους ανθρώπους είναι μια δύσκολη τέχνη. Εάν το κάνεις καλά, γρήγορα θα δεις τις εργασίες σου να αναπτύσσονται εκθετικά. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις.

Όσο καλά και μεθοδικά και εάν επιλέγεις τους συνεργάτες σου όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μετράς αποτυχίες στο ενεργητικό σου.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να ποντάρεις σε λάθος ανθρώπους σημαίνει απογοήτευση,  χαμένος χρόνος, και χρήμα. Το κόστος ευκαιρίας είναι τεράστιο αν αναλογιστούμε το χρόνο που αφιέρωσες για να εκπαιδεύσεις και να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο, για παράδειγμα, ο οποίος τελικά αποχώρησε από το επάγγελμα μετά από δύο χρόνια. Καταστροφικό! Εάν αυτός ο χρόνος είχε αφιερωθεί στον κατάλληλο άνθρωπο, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Πως μπορείς όμως να είσαι σίγουρος;

Θα δανειστούμε για άλλη μια φορά τα λόγια ενός φωτισμένου ανθρώπου, του Warren Buffet. Ο οποίος με εντυπωσιακά απλό τρόπο, μας εξηγεί:

Αν πρόκειται να επενδύσεις σε έναν άνθρωπο, επένδυσε σε αυτόν που έχει τις καλύτερες συνήθειες. Όχι στον πιο έξυπνο, όχι στον πλούσιο.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εταιριών μελών και του...

Close