Αξιολόγηση Fitch: “Α-” & “σταθερή προοπτική” για τον Όμιλο Generali

29 Ιανουαρίου 2016

Τεργέστη: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε, στις 26 Ιανουαρίου 2016, ότι επιβεβαιώνει την αξιολόγηση IFS (Insurer Financial Strength) της Generali και των θυγατρικών της στο «Α-», με «σταθερή προοπτική». Ο Fitch δήλωσε ότι η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης της Generali, την προσδοκία ότι η λειτουργία της Generali θα συνεχίσει να είναι σταθερή και ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να εστιάζει στη διατήρηση του κεφαλαίου και στη μείωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης. Με βάση το εσωτερικό μοντέλο της Fitch (FBM) η βαθμολογία της Generali παρέμεινε «Δυνατή» (Strong) στο τέλος του 2014 και τώρα πλησιάζει το επίπεδο «Πολύ Δυνατή» (Very Strong), αντανακλώντας έτσι τη βελτίωση της κεφαλαιοποίησης του Ομίλου.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Θετικές εξελίξεις στις αποζημιώσεις δικαιούχων της ΑΣΠΙΣ

Με θετικό απολογισμό και προοπτική λύσης στο θέμα των αποζημιώσεων της ΑΣΠΙΣ πραγματοποιήθηκε χθες στην ΤτΕ συνάντηση αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού...

Close