Απάντηση στα κουτσομπολιά περί Εθνικής Ασφαλιστικής δίνει ο Τσακαλώτος

13 Δεκεμβρίου 2017

Την απάντησή του στις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και θέλουν τους Ελληνοαμερικανούς επενδυτές να "αποσύρονται" από την Εθνική Ασφαλιστική έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του φόρουμ Capital Link Invest in Greece. Ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ άκουσα τον κ. Κουδούνη να λέει για ποιους λόγους είναι ευχαριστημένος για αυτήν την επένδυση. Κατά πρώτον, είπε ότι κοίταξαν το περιουσιακό στοιχείο που θα αγόραζαν και δεύτερον την ελληνική οικονομία και είναι ευχαριστημένοι και από τις δυο πλευρές. Ακούσατε τον ίδιο τον κ. Κουδούνη να το λέει.»

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για «σκόπιμες καθυστερήσεις και αναβολές στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την πώληση της εταιρίας, οι οποίες οδηγούν στην απαξίωσή της, ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε από την Εθνική Τράπεζα για τα καλώς ή κακώς πεπραγμένα».

Στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής εξηγούν πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τυπικούς ελέγχους που γίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από πλευράς τους οι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα τον περασμένο μήνα δήλωσαν πως η εξαγορά θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Μαρτίου του 2018.

Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιούνιο και προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις εποπτικές αρχές πριν από δύο μήνες δεν ήταν ολοκληρωμένος με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να μην «πειστεί», να «κολλήσει» η διαδικασία και να κυκλοφορήσουν πολλές φήμες γύρω από το θέμα, μία εκ των οποίων υποστηρίζει πως δεν έχει βρεθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο των 718 εκατομμυρίων ευρώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
H MetLife στηρίζει τον θεσμό της διαμεσολάβησης

Η ΜеtLife, ενεργό μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης εδώ και...

Close