Αποφασισμένη για Τρεις Πυλώνες Ασφάλισης η αντιπολίτευση

19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε και φοροαπαλλαγές στ' ασφάλιστρα.

Είναι σίγουρο ότι η ασφαλιστική βιομηχανία άκουσε με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Iδιαίτερα δε, αν κάποιος τις αξιολογήσει λαμβάνοντας υπόψη τόσο την παρούσα κατάσταση, όσο και τις δημόσιες δηλώσεις της  παρούσας κυβέρνησης, για την ασφαλιστική βιομηχανία ως παράγοντα επίλυσης του συνταξιοδοτικού στη χώρα μας.

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η λύση περνά μέσα από το μοντέλο των τριών πυλώνων, είναι σίγουρα ενθαρρυντική. Κατ’ αρχήν για την επίτευξη ενός βιώσιμου συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά παράλληλα και για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί και ανάπτυξη συνολικά στην οικονομία.

Άλλωστε, τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ήδη η ασφαλιστική βιομηχανία, καθώς επίσης αυτά που θα μπορούσε να διαχειριστεί, παίζοντας ενεργότερο ρόλο στην επίλυση του συνταξιοδοτικού, μπορούν να χρηματοδοτήσουν πληθώρα οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η ξεκάθαρη αναφορά για τη στήριξη του δεύτερου πυλώνα μέσω των επαγγελματικών ταμείων και η εξαγγελία για την αναβάθμισή τους και για την δυνατότητα του ασφαλισμένου να επιλέγει έαν τα χρήματά του, θα τα διαχειριστεί δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, σίγουρα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, η ξεκάθαρη τοποθέτηση για παροχή φορολογικών κινήτρων σε ασφάλιση που θα καταβάλλεται μέσω του τρίτου πυλώνα σε συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης, όχι μόνο ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των τελευταίων ετών του κλάδου, αλλά αποτελεί πάνω από όλα σημαντική παροχή για τους πολίτες - ως γνωστόν η φοροαπαλλαγή είναι ισχυρό κίνητρο για την υποστήριξη μακροχρόνιων αποταμιευτικών λογαριασμών, σε μια περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημά τους για τέτοιους σκοπούς είναι μικρό.

Η βιώσιμη επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος και η στήριξη μιας βιομηχανίας που η περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της θα βοηθήσει συνολικά την ανάπτυξη της χώρας, δείχνουν να αποτελούν στρατηγική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που σίγουρα προκαλεί θετική ανταπόκριση στο χώρο της ασφαλιστικής βιομηχανίας, αλλά και στους ειδικούς που ασχολούνται με το συνταξιοδοτικό πρόβλημα.

Οι οποίοι ξεκάθαρα έχουν αναδείξει το μοντέλο των τριών πυλώνων ως τη βάση στην προσπάθεια επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Νέος Πρόεδρος της ΕΑΕΕ

Αλλαγές στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ  Για 3η φορά εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ. Αλέξανδρος...

Close